Conducerea sindicatelor din penitenciare participa la mitingul politistilor

Luni, 09 Mai 2011, ora 15:26
1153 citiri
Conducerea sindicatelor din penitenciare participa la mitingul politistilor
Foto: Arhiva

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) a anuntat ca participa, marti, la mitingul politistilor de la Palatul Parlamentului, in semn de solidaritatea cu acei angajati ai Ministerului Administratiei si Internelor care urmeaza sa fie disponibilizati.

Conducerea FSANP sustine ca disponibilizarea politistilor nu este altceva decat un "ajutor direct pentru criminalitate" si o invitatie la dezordine publica.

"Guvernul se manifesta si in aceasta situatie iresponsabil, incalcand cu buna stiinta imperativul asigurarii ordinii si linistii publice, dar si obligatia prevenirii si combaterii criminalitatii. Efectul acestor masuri va fi fara indoiala o societate care va fi lipsita nu numai de siguranta economica - Guvernul a realizat deja aceasta contra-performanta, dar si de siguranta publica", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Politistii si familiile lor ies marti in strada - protesteaza fata de disponibilizari

Si Confederatia Nationala Sindicala Cartel ALFA a anuntat luni ca sustine protestul politistilor si semnaleaza ca este o premiera faptul ca la aceasta actiune sindicala participa si membrii familiilor politistilor, familii ce vor fi grav afectate in cazul in care proiectul de lege privind incadrarea MAI in bugetul alocat va trece de Parlament in forma propusa de Executiv.

"Proiectul de lege este in contradictie totala cu Strategia de ordine publica pe care acelasi Guvern si-a asumat-o, prin HG 1040/2010", sustine presedintele Cartel ALFA, Bogdan Iuliu Hossu.

Politistii din cadrul Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC) vor iesi, marti, in strada, pentru a protesta fata de Legea Disponibilizarilor.

La protestul ce va avea loc in fata Palatului Parlamentului, la intrarea de pe latura Parc Izvor, la ora 09:30, vor participa si angajati ai Ministerului de Interne, dar si familiile lor, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

"Scopul protestului este sensibilizarea parlamentarilor pentru a da un vot negativ Proiectului de Lege privind incadrarea MAI in bugetul alocat. Actul normativ, care este planificat marti, 10 mai, pentru votul final, urmeaza sa reglementeze o disponibilizare masiva a personalului din MAI precum si anularea mai multor drepturi cuvenite, prin lege, celor disponibilizati", se arata in comunicatul SNPPC.

Potrivit aceluiasi comunicat, SNPPC este impotriva Proiectului de Lege initiat de catre MAI, atat din cauza consecintelor sale periculoase pentru ordinea publica, cat si din punct de vedere etic-social.

In plus, Sindicatul National al Politistilor sustine ca prin reducerea considerabila a numarului real de politisti va pune in pericol calitatea ordinii publice in Romania si va afecta procesul de aderare la spatiul Schengen.

I.U.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#protest politisti marti, #participa conducere penitenciare , #proteste
Comentarii