Conspiratiile cu Soros si multinationale, o tehnica din manualul lui Hitler pe placul Moscovei

Joi, 16 Februarie 2017, ora 07:14
9872 citiri
Conspiratiile cu Soros si multinationale, o tehnica din manualul lui Hitler pe placul Moscovei
Foto: Ziare.com/Nicu Socol

Gangsterismul politic care a culminat cu scoaterea vremelnica, de sub incidenta legii pentru muritorii de rand, a unei categorii de oligarhi, merge mana in mana cu amploarea conspirationismelor.

Cea mai eficienta, din unghiul oligarhiei mafiote care incearca sa-si croiasca un stat pe calapodul Cosei Nostra romanesti, demontand statul de drept si deci si pe sustinatorii lui din strada, pare sa fi fost cea privind ipotetica "dezbinare" a romanilor in interesul unei presupuse divizari a tarii. Si parte din Academie a cotizat la aceasta nebunie conspirationista.

La raspandirea conspirationismelor contribuie din greu televiziunile si cozile de topor pseudo-jurnalistice ale mafiei, cot la cot cu partizanii cei mai zelosi ai lui Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu si ai partidelor lor, dezavuate direct sau indirect de romani, saptamani in sir, prin gigantice demonstratii-maraton.

Asculta si Melodia Taxi pentru Soros: Mi-ati promis si vila, si masina, si cont beton/Si stau si-acuma-n Pantelimon (Video)

Concomitent, indaratul intensitatii fara precedent cu care societatea romaneasca e bombardata cu zvonistica alarmista si teorii care mai de care mai absurde ale conspiratiei, identificand ca sursa a raului (si a protestelor) ba multinationalele si Soros, ba Germania si presedintele, se afla, conform indiciilor existente, masinaria propagandistica a Rusiei.

Una care, turata la maximum, in ultimii trei ani, a marcat indelebil campania americana inainte de a se amesteca mai nou in cea franceza si a risca s-o compromita definitiv.

Daca americanilor si francezilor li se pot lua mintile prin fake-news, iar Germania oficiala a conferit, intr-un tarziu, apararii de stiri false prioritate absoluta, e lesne de imaginat ce a fost si va mai fi in tari precum Republica Moldova. Ori ce se petrece acum, in Romania.

Jurnalisti atenti, mergand catre izvorul valurilor periodice de cancerigene toxine informationale, dejectate cu o staruinta demna de o cauza mai buna in spatiul public romanesc, au identificat rapid insi, ascunsi indaratul unor pseudonime, aflati foarte aproape de anturajul ideologului rus Alexander Dughin.

Dar nenorocirea nu se opreste la ei si la site-urile lor otravitoare. Caci la generarea unei psihoze in masa (numai bune sa-i protejeze pe crapulosi) pun umarul, prin difuzari de mituri tenebroase, si o serie de comentatori odinioara independenti si, o vreme, poate, cinstiti.

Prinsi in offside de incremenirea lor nejustificata in pozitii de adversitate fata de presedintele Romaniei, de elita intelectuala si de opozitia de dreapta, pare ca le vine foarte greu sa-si admita erorile. Din lasitate, pesemne, ori din vanitate cautand cu orice pret originalitate jurnalistica, li se pare mai simplu sa alimenteze acuzele la adresa "binomului" si sa extinda psihoza unei prezumtive "dictaturi".

Una pe care, chipurile, ar exercita-o asupra societatii romanesti niste institutii de forta "abuzive", ca DNA si SRI.

Or, intr-o societate schingiuita decenii la rand de crimele Securitatii comuniste, iar apoi de mintitul de popor la televizor, astfel de acuze prind relativ usor. Cu atat mai usor, cu cat nu exista institutii infailibile, SRI s-a bucurat de mana libera fara un control adecvat si prea putini realizeaza dubla noima a atacurilor contra serviciului secret si a magistratilor anticoruptie.

Pe de-o parte, demontarea DNA si SRI distrage atentia de la adevaratele probleme ale Romaniei, cele devoalate de protestele in masa. Iar pe de alta, au scopul de a izola si anemia, prin paralizarea bratelor lor prelungite, presedintia si puterea judecatoreasca, astfel incat autoritatea forului legislativ sa creasca nemasurat si necontrolat, nimeni sa nu mai poata verifica, ingradi si supraveghea marsaviile majoritatii si nimic sa nu se mai poata opune unei proxime dictaturi parlamentare.

In acest context, recursul la conspirationisme e de manual. Intelegand cat de diversionist utile si cat de atragatoare pot fi simplistele explicatii fanteziste, de vreme ce, in absenta oricarui efort, le confera un sentiment de superioritate ieftin masei de ticalosi ori de stupizi care le vehiculeaza ori le imbratiseaza, toate regimurile totalitare au facut uz de ele. Cel hitlerist in mod special.

Or, date fiind accentele ultranationaliste, antidemocratice, antisemite, xenofobe, antieuropene ale iesirilor si aluziilor conspirationiste ale liderilor majoritatii parlamentare, tine de o regretabila inadecvare ce fac unii formatori de opinie.

Care, smecheri si, uneori, resentimentari, se pozitioneaza "echidistant", pe ideea c-ar da bine sa afirme ca adevarul e "pe undeva la mijloc" si ca vor fi gresit si unii si altii, in speta si protestatarii pro-democratici si pro-europeni din strada, pe de o parte, dar si, pe de alta, Guvernul PSD-ALDE si sustinatorii unei puteri infractoare.

Or, adevarul, in aceasta confruntare, nu este la mijloc. Nici dreptatea nu se situzeaza la distanta egala de bine si rau. In masura in care ajuta la stabilizarea raului, aceasta aparenta "echidistanta", in genul celei catusi de putin cool, afisate de unii, intre un bine democratic evident si un rau nu mai putin vadit, intrupat de groparii probabil putinisti ai democratiei romanesti, mi se pare deopotriva imorala si iresponsabila.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Soros conspiratie proteste, #multinationale proteste , #proteste