Ziare.com

Crescatorii de bovine picheteaza Ministerul Agriculturii

Miercuri, 16 Noiembrie 2011, ora 08:12

   

Crescatorii de bovine picheteaza Ministerul Agriculturii
Circa 300 de crescatori de bovine vor picheta, in perioada 16-18 noiembrie, intre orele 11.00-13.00, sediul Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), nemultumiti de sumele alocate pentru platile directe pentru animale, respectiv 460 de lei.

Cei circa 300 de protestatari sunt membri ai Federatiei Crescatorilor de Bovine din Romania, ai Asociatiei Generale a Crescatorilor de Bovine din Romania si ai Sindicatului Crescatorilor de Bovine din Romania.

"Daca problemele noastre nu vor fi solutionate, vom fi nevoiti sa organizam actiuni de protest in toata tara, cu animale si utilaje si sa blocam drumurile europene, pentru ca nu ne mai putem continua activitatea. Cerem sa ajungem si noi macar la un sfert din subventiile pe care primesc alti fermieri din UE", a declarat preSedintele Asociatiei Generale a Crescatorilor de Bovine din Romania, Toader Neata.

Crescatorii de bovine sunt nemultumiti de decizia MADR de a acorda suma de doar 460 de lei/cap de animal, reprezentand Plata Nationala Directa Complementara.

"Suma stabilita de MADR este mai mica fata de cea din 2009, care se ridica la 571 lei, iar crescatorii beneficiau de o prima pe calitatea laptelui de 0,3 lei/litru, de subventionarea programului strategic al ANSVSA, in suma de peste 200 de lei/cap de animal si de plata materialului seminal, 7 lei/doza de MSC.

Suma minima pe care crescatorii de bovine sunt dispusi sa o accepte este de 700 de lei. Cerem de asemenea acordarea celor 73 de euro/hectar, pentru sectorul vegetal din bugetul national ca Plata Nationala Directa Complementara", au mai spus reprezentantii crescatorilor.

Uniunea Europeana a aprobat o suma totala de 337 milioane euro, ceea ce ar insemna cel putin 800 de lei/cap de animal, potrivit reprezentantilor crescatorilor de bovine.

Sursa: rNews

Articol citit de 1887 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Crescatorii de vacutze, bivolitze sau moscatzi, ...

...geaba aducetzi cu bovine, trotuaru' sa'mbaligatzi,
Domnu' Tabara, se stie, intre doua "barbiereli",
Va umple capul cu basme si cu alte aiureli!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor