De la cititori: Protestul sindicatelor: Datoria, faceti-va datoria!

Joi, 23 Septembrie 2010, ora 23:35
1332 citiri
De la cititori: Protestul sindicatelor: Datoria, faceti-va datoria!

Membrii federatiei sindicale "Sanitas" au iesit miercuri in strada sa-si ceara drepturile. Viata e grea, banii sunt putini, cheltuielile mari. Oamenii au rate, copii de intretinut la scoala, facturi de platit si mancarea zilnica este foarte scumpa.

"Nu vrem mai mult decat drepturile noastre", strigau miercuri sindicalistii "Sanitas" iesiti in strada. Sindicalistii vor, asa cum e si firesc, sa li se plateasca munca, efortul, timpul cheltuit la locul de munca.

Se vede ca sindicalistii isi cunosc drepturile, dar de datoriile si obligatiile pe care le au acolo, la locul lor de munca, nu a pomenit nimeni nimic.

Banii se obtin prin munca, seriozitate si daruire si mai ales prin cresterea calitatii serviciilor pe care trebuie sa le presteze fiecare la locul sau de munca si nu strigand in strada, nu prin violenta, nu fortand mana guvernantilor cu pietre, oua si huiduieli.

Ca sa merite banii pentru care emit pretentii ar trebui ca tot personalul medical sa-si faca datoria, sa nu conditioneze efectuarea actului medical de sfanta spaga pe care o primeste sau o impune.

Mor oamenii cu zile in ochii medicilor, fara ca acestia sa le acorde macar o clipa de atentie. Bolnavii sunt aruncati ca niste gunoaie pe marginea santului. Altii zac pe holuri fara sansa de a li se acorda macar atentie. Copiii sunt prajiti de cum vin pe lume, altii mor imediat ce parintii primesc garantii de la medici ca sunt bine sanatosi.

Se intampla, zilnic se intampla nenorociri, zilnic exista semnale ale incompetentei profesionale si indiferentei cadrelor sanitare fata de omul bolnav.

Tot mai multe cadre medicale se plang ca in spitale nu sunt medicamente, nu sunt dotari, nu sunt conditii, dar din spitale se fura barbar si toti fura - de la medic pana la brancardier si portar. Se fura medicamente, lenjerie, asternuturi, aparatura, mancare, detergenti. Se fura tot.

Cum de nu-i vede nimeni pe cei care fura, cum de nimeni nu-i verifica, cum de nimeni nu se intreaba unde dispar medicamentele sau lucrurile noi, abia cumparate sau primite prin donatii?

Sindicalistii care au iesit in strada ar trebui sa se intrebe daca merita banii pe care-i cer prin violenta, daca fac tot ce trebuie la patul bolnavului exact dupa fisa postului.

E drept sa li se plateasca munca si sa aiba un trai decent, dar e de dorit ca salariatii sa stie ca au si obligatii, obligatii mari pentru ca viata pacientilor e in mainile lor si viata nu e jucarie pe care s-o mai poti repara dupa ce ai distrus-o.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#protest sindicate Capitala , #proteste
Comentarii