Doar trei curti de apel din tara nu au hotarat, inca, daca se alatura protestelor

Marti, 01 Septembrie 2009, ora 19:35
948 citiri
Doar trei curti de apel din tara nu au hotarat, inca, daca se alatura protestelor

Doar trei dintre cele 15 curti de apel nu au hotarat, inca, daca vor organiza proteste, in timp ce Inalta Curte de Casatie si Justitie, 31 de tribunale si peste 100 de judecatorii au avut adunari generale ale judecatorilor si au votat pentru reducerea activitatii, potrivit unei situatii RNAG.

Potrivit situatiei realizate, marti, de catre Reteaua Nationala a Adunarilor Generale (RNAG), formata din 240 de judecatori, fiecare reprezentand cate o instanta din tara, pana la 1 septembrie, s-a decis restrangerea activitatii la 12 curti de apel din totalul de 15.

Astfel, la curtile de apel din Alba Iulia, Bucuresti, Cluj, Constanta, Galati, Oradea, Pitesti, Suceava, Ploiesti, Iasi, Brasov, Targu Mures au fost deja organizate adunarile generale ale judecatorilor, care au hotarat asupra formelor de protest ce vor fi adoptate in continuare. Celelalte trei curti de apel vor organiza, in perioada imediat urmatoare, adunari generale pentru a discuta legea unica de salarizare.

Si Inalta Curte de Casatie si Justitie a hotarat marti, in cadrul Adunarii Generale, sa isi reduca activitatea si sa judece numai cauzele urgente, precum si pe cele care vizeaza sporurile salariale. Totodata, magistratii de la 31 de tribunale din toata tara, precum si de la peste 100 de judecatorii au inceput deja protestele.

Situatia prezentata de catre Reteaua Nationala a Adunarilor Generale arata ca, pana marti, aproximativ 80% din totatul instantelor din tara au inceput protestele. Dintre acestea, cele mai multe si-au restrans activitatea inca de luni, in timp ce restul vor protesta cel tarziu de la 7 septembrie.

Totodata, se arata in situatia prezentata, marti, de RNAG, mai multe parchete de pe langa instantele de judecata au decis sprijinirea protestului judecatorilor si adoptarea unor forme particulare de protest (neefetuarea urmaririlor penale, incetarea activitatii de audiente, neexpedierea inscrisurilor procedurale catre parti).

Bilantul adunarilor generale la nivelul mai multor instante din tara de luni arata ca 8 curti de apel, 18 tribunale si judecatoriile arondate acestora au votat pentru reducerea activitatii si amanarea dosarelor cu anumite exceptii, potrivit unei situatii remise agentiei NewsIn de RNAG.

Mai multe instante din tara au votat pentru intreruperea activitatii incepand cu data de 1 septembrie si pentru boicotarea alegerilor, in semn de protest fata de subfinantarea justitiei si salarizarea magistratilor in raport cu celelalte puteri ale statului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#proteste magistrati, #curti de apel protest , #proteste