Doua proteste vor avea loc simultan miercuri la Brasov

Joi, 15 Aprilie 2010, ora 23:35
1117 citiri
Doua proteste vor avea loc simultan miercuri la Brasov

Doua proteste vor avea loc la Brasov miercuri, incepand cu ora 11.00, in fata cladirii Consiliului Judetean si Institutiei Prefectului, unul organizat de PD-L, impotriva conducerii Consiliului Judetean, iar cel de-al doilea de PNL si PSD, impotriva prefectului judetului Brasov.

Reprezentantii partidelor de opozitie spun ca sunt nemultumiti de faptul ca prefectul Ioan Gontea a blocat cateva hotarari ale Consiliului Judetean, contestandu-le in contencios administrativ, astfel ca banii alocati localitatilor judetului prin acele hotarari nu pot ajunge la beneficiari, blocand activitatea primariilor.

La randul lor, pedelistii spun ca vor protesta pentru ca, prin aceleasi hotarari, Consiliul Judetean nu a acordat finantare si unor localitati cu primari PD-L. Astfel ca, miercuri, 21 aprilie, in fata Prefecturii sunt asteptati circa 2.000 de oameni.

"Primarii PD-L din cele 22 de localitati care nu au primit niciun ban din partea Consiliului Judetean pentru echilibrarea bugetelor locale vor protesta in fata cladirii Consiliului Judetean, la adresa conducerii CJ. Vom fi aproximativ o mie de persoane, incluzand primarii si cetateni din localitatile afectate de decizia Consiliului Judetean", a sustinut Dragos David, prim-vicepresedinte al PD-L Brasov, joi, intr-o conferinta de presa.

Miercuri, intr-o conferinta de presa, presedintele CJ, Aristotel Cancescu, a declarat ca pe 21 aprilie 1.000 de angajati ai CJ si din administratiile publice locale din localitatile in care primari sunt reprezentanti ai PNL si PSD vor picheta, de asemenea, Prefectura.

Acestia sunt nemultumiti de atacarea de catre prefect a 41 de hotarari ale CJ prin care anumitor localitati din judet le-au fost repartizate fonduri pentru echilibrarea bugetelor locale, provenite din impozitul pe venit si din TVA.

Reprezentantii PSD si PNL au mai incercat sa organizeze un astfel de protest chiar inaintea Sarbatorilor Pascale, dar atunci au fost nevoiti sa renunte pentru ca nu obtinusera toate aprobarile necesare desfasurarii protestului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#proteste Brasov, #protest PD L Brasov, #protest PSD PNL Brasov , #proteste