Dumitru Costin: Astazi vom striga NU austeritatii, DA cresterii economice

Marti, 28 Septembrie 2010, ora 12:53
1273 citiri
Dumitru Costin: Astazi vom striga NU austeritatii, DA cresterii economice

Mitingul si marsul de protest organizate marti de Blocul National Sindical reprezinta doar o etapa in calendarul de proteste al confederatiei, participantii la actiunea de protest solicitand "prioritate pentru locurile de munca si crestere economica", a declarat, la un post privat de televiziune, presedintele BNS, Dumitru Costin.

"Actiunea de azi este doar o etapa in calendarul nostru de actiuni. Saptamana asta ne vom aseza din nou la masa, toate confederatiile sindicale, si cred ca o sa gasim caile pentru a merge pe mai departe si a creste intensitatea actiunilor noastre. Ceea ce vom striga azi din fundul rarunchilor nostri este 'nu austeritatii si prioritate pentru locuri de munca si crestere economica", a explicat Costin.

Acesta a mentionat ca marea majoritate a revendicarilor de marti ale BNS acopera subiectul relansarii economice, dar trateaza si subiectul sectorului bugetar.

"Cred ca saptamana asta, dupa actiunea noastra, toate confederatiile vor gasi un numitor comun, pentru ca, pana la urma, solutiile nu pot fi gasite doar pentru unii ci trebuie gasite solutii pentru o societatea care e bolnava din cauza faptului ca are o conducere executiva de foarte proasta calitate", a mai spus liderul BNS.

Cel putin 10.000 de sindicalisti sunt asteptati marti la mitingul si un marsul de protest organizate de Blocul National Sindical (BNS) in Bucuresti.

Vor participa salariati din sectorul transporturilor, constructiilor de masini, posta si telecomunicatii, din sectorul tipografic, industria de aparare, din institutii de cultura, sectorul energetic, industria textila, agricultura, banci, din sectorul sanatatii (Ambulanta si Casele de Asigurari), din administratie publica (penitenciare, siguranta publica, asistenta sociala) si din sectorul gospodariei comunale.

Coloanele de manifestanti se vor strange in Piata Victoriei, mitingul fiind prevazut sa inceapa la ora 12.00, urmat de un mars pe traseul Piata Victoriei/Guvern -Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri - Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale - Ministerul Administratiei si Internelor- Ministerul Sanatatii - Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Dumitru Costin lider BNS, #protest sindicalisti BNS, #prioritate locuri munca , #proteste