Florin Badita, de la Coruptia ucide, o concureaza pe Emma Watson, la premiile Euronews

Joi, 15 Martie 2018, ora 14:36
6931 citiri
Florin Badita, de la Coruptia ucide, o concureaza pe Emma Watson, la premiile Euronews
Foto: Facebook/Florin Badita

Florin Badita, fondatorul grupului Coruptia ucide, a fost nominalizat de Euronews pentru titlul de "Personalitatea europeana a anului", la editia din acest an a European Leadership Awards. Acesta concureaza cu actrita Emma Watson si modelul Edie Cambell, printre altii.

Ceilalti nominalizati sunt antreprenorul Xavier Niel, omul de afaceri Mohed Altrad, modelul Edie Campbell, astronomul Michael Gillon, avocata Marcia Willis Stewart, activistul Andras Fekete-Gyor si politiciana Barbara Nowacka.

Premiile European Leadership au fost infiintate de Euronews, in parteneriat cu European Business Summit si Qualifio si recompenseaza personalitati de succes in business, politica si inovare.

Nominalizatii initiali sunt anuntati de echipa editoriala a Euronews si de European Business Summit.

Apoi, timp de doua saptamani, incepand din 15 martie, utilizatorii de internet isi pot vota favoritii.

Astfel, va fi creata o lista scurta de trei candidati pe fiecare categorie. Aceasta lista scurta va fi prezentata unui juriu de experti, ale caror nume vor fi dezvaluite curand.

Castigatorii vor fi premiati in 22 mai, la o ceremonie care va avea loc in Bruxelles. Evenimentul va fi transmis in direct de Euronews si de site-ul euronews.com.

"Romanul Florin Badita a fondat Coruptia ucide, un grup civic care lupta impotriva coruptiei, in urma incendiului din 2015 la clubul de noapte Colectiv, in care au murit 64 de persoane. Campania tanarului in varsta de 29 de ani a ajutat sa puna capat la decriminalizarea cazurilor de coruptie din Romania, cu daune totale de mai putin de 45.000 de euro si a descoperit mai multe cazuri de frauda. In acest an, el a fost numit in lista Forbes 30 Under 30 Europe, Law and Policy", este descris Badita, pe site-ul euronews.com.

Foto: Euronews

Potrivit Euronews, titlul de "Personalitatea europeana a anului" ar trebui sa fie detinut de cineva care si-a folosit forta de caracter, capacitatea de a mobiliza publicul sau reputatia pentru a aduce o transformare pozitiva fie in munca umanitara, activism, strangere de fonduri, dezvoltare a comunitatii sau altele. Ei si-au pus inima si sufletul intr-un proiect nu pentru castig personal, ci pentru o cauza demna.

La titlul de "Liderul european al anului" sunt nominalizati: Emmanuel Macron, May Lou McDonald, Sadiq Khan, Angela Merkel, Leo Varadkar, Antonio Costa, Margrethe Vestager si Kersti Kaljulaid.

La categoria "CEO al anului" nominalizatii sunt: Nikos Moraitakis, Pablo Isla, Ilkka Paananen, Gillian Tans, Jacques Aschenbroich, Laurence Kemball-Cook, Stephane Israel, Lisa Lang, Edyta Kocyk si Ana Botin.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Florin Badita Euronews premiu, #Coruptia ucide proteste , #proteste