Galati: Protest la combinatul siderurgic ArcelorMittal

Joi, 04 Aprilie 2013, ora 15:13
2343 citiri
Galati: Protest la combinatul siderurgic ArcelorMittal

Cateva zeci de metalurgisti, membri ai Sindicatului Siderurgistul AMG din cadrul companiei ArcelorMittal Galati au protestat, joi, la poarta combinatului.

Alaturi de ei s-a aflat si liderul filialei locale a Cartel Alfa, Romeo Garneata. Imbracati cu tricouri purtand insemnele sindicatului si agitand steaguri cu aceleasi insemne, siderurgistii au strigat "Vrem sa muncim!" si "Combinatul cel mai tare/A ajuns la demolare".

Potrivit secretarului general al Sindicatului Siderurgistul AMG, Vasile Crisan, protestul se vrea un semnal de alarma tras, in urma caruia administratia combinatului sa garanteze locurile de munca, sa stopeze inchiderea unitatilor de productie si sa reia programul de investitii.

In plus, sindicalistii au cerut si Guvernului sa modifice legea 220 privind taxele pentru certificatele verzi, in sensul reducerii acestor taxe platite la facturile de energie electrica de marii consumatori, precum combinatul siderurgic de la Galati.

"Anul trecut, combinatul galatean a platit o factura la energie electrica de 70 milioane euro, la care s-au adaugat alte 43 milioane euro - pe taxe de cogenerare si certificate verzi, iar in acest an, pretul pe energie electrica practic se dubleaza prin plata acestor taxe pe certificatele verzi. Suma in plus ar putea fi directionata in plata salariilor siderurgistilor sau in investitii", a spus Crisan.

Protestul de la Galati s-a desfasurat in cadrul actiunii de protest organizata la nivel european de Federatia din Metalurgia Europeana Industriall, in Romania, Franta, Belgia, Spania, Polonia, Republica Ceha, Germania, Luxemburg si Italia.

In 2001, la privatizarea combinatului, unitatea siderurgica de la Galati avea 27.800 de salariati, iar in prezent are 7.414 salariati. Pana la finele lunii mai, din combinat vor pleca alti circa 600 de angajati, prin cea de-a 13-a schema de plecari voluntare lansata de administratie de la privatizarea combinatului si pana acum.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#proteste Galati ArcelorMittal, #proteste sindicalisti Cartel Alfa, #muncitori combinat Galati protest , #proteste