Gratierea dorita de Guvern scoate oamenii in strada: Iata programul protestelor anuntate pentru miercuri seara in toata tara

Miercuri, 18 Ianuarie 2017, ora 17:38
7135 citiri
Gratierea dorita de Guvern scoate oamenii in strada: Iata programul protestelor anuntate pentru miercuri seara in toata tara
Foto: Facebook/Nu legii gratierii! Nu vreau sa iasa din parnaie! - Brasov

Mai multe proteste sunt anuntate pentru miercuri seara in numeroase orase din tara pe fondul discutiilor despre OUG privin gratierea si modificarile la Codul Penal.

In Bucuresti oamenii se vor strange la ora 18:00, la Piata Universitatii. "Daca suntem destui, mergem intr-un mars spre Guvern. Pornim in mars, la ora 20:00", se anunta pe pagina de Facebook a evenimentului NU legii gratierii!.

La Cluj Napoca, cei care vor sa protesteze sunt asteptati la ora 18:00, in Piata Unirii.

Oamenii vor iesi in strada si la Craiova, in Piata Mihai Viteazul, tot de la ora 18:00. "Acesta este un event facut in urma semnalelor privind posibila gratiere a unor fapte grave de coruptie. Va fi anulat daca Guvernul respecta principiile si valorile democratiei. Data este relativa si va fi schimbata pentru prima zi in care Guvernul ar pune in aplicare intentiile respective", se arata pe pagina evenimentului.

"NU Legii gratierii" spun si cei din Brasov, care se vor strange, la aceeasi ora, in fata Prefecturii Brasov. "Spunem NU legii gratierii! Spunem NU modificarii Codurilor Penale! Spunem NU coruptiei! Sustinem DNA-ul si Lupta impotriva coruptiei", spun organizatorii evenimentului "Nu legii gratierii! Nu vreau sa iasa din parnaie! - Brasov".

Oamenii vor mai protesta de la ora 18:00 in:

Sibiu - Piata Mare

Timisoara - Piata Operei

Iasi- Piata Unirii

Deva - Piata Victoriei

Constanta - Prefectura Constanta

Printre cei care vor iesi sa protesteze in strada si-au anuntat prezenta si presedintele USR, Nicusor Dan, si deputatul USR Cosette Chichirau.

"Protestele organizate azi in orasele din Romania sunt reactia fireasca si obligatorie la abuzul puterii. Prin proteste au fost oprite derapajele din Martea Neagra (aceleasi cu cele de azi) si legea speciala pentru Rosia Montana. Voi fi azi la ora 18 la protesul din Piata Universitatii", a anuntat Nicusor Dan pe Facebook.

Deputatul USR Cosette Chichirau cere si demisia ministrului Justitiei, Florin Iordache.

"Astazi la 18:00, voi iesi in strada in semn de protest impotriva legii gratierii. Este o palma la adresa poporului roman si la democratia romaneasca. CER DEMISIA MINISTRULUI JUSTITIEI", a scris Cosette Chichirau pe Facebook.

Amintim ca Ministrul Justitiei a anuntat miercuri ca a elaborat o OUG care scoate mii de detinuti din puscarie si o ordonanta care modifica si completeaza Codurile Penale.

Cele doua ordonante au fost promovate fara consultare publica si fara acordul institutiilor judiciare. Presedintele Inaltei Curti a dezvaluit ca a primit proiectul miercuri, pe email, iar procurorul general a spus ca ordonanta de modificare a Codurilor Penale este "un proiect penibil".

Premierul Sorin Grindeanu a sustinut ca aceasta OUG nu urma sa fie adoptata miercuri, chiar daca in proiect se arata ca "dispozitiile prezentei ordonante de urgenta se aplica numai faptelor comise pana la data de 18.01.2017", iar intrarea in vigoare va fi "la data de 18.02.2017".

Citeste si Grindeanu explica de ce OUG pe gratiere e datata 18 ianuarie si spune cati detinuti vor iesi din inchisoare

A.G.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#proteste lege gratiere, #proteste tara lege gratiere , #proteste