Hossu: Protestatarii i-au cerut lui Basescu retrimiterea legii pensiilor in Parlament

Sambata, 25 Septembrie 2010, ora 18:50
1967 citiri
Hossu: Protestatarii i-au cerut lui Basescu retrimiterea legii pensiilor in Parlament
Foto:bloombiz

Peste 8.000 de sindicalisti afiliati la Confederatia Nationala Sindicala Cartel Alfa au mers pana la portile Palatului Cotroceni, unde i-au cerut presedintelui Traian Basescu returnarea catre Parlament a Legii pensiilor.

Protestatarii au cerut demiterea Guvernului Emil Boc ca urmare a incapacitatii acestuia de a gestiona si solutiona situatia de criza, informeaza Mediafax.

"Confederatia Nationala Sindicala Cartel Alfa a organizat vineri o ampla actiune de protest, la care au participat sindicalisti din cadrul Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC), din cadrul Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP), administratiei publice locale si centrale, precum si federatii sindicale din sectoare economice (metalurgie, constructii de masini, electronica electrotehnica, agricultura, constructii civile, chimie petrochimie, mine-energie), toate membre ale CNS Cartel Alfa. La protest au participat mai mult de 8.000 de sindicalisti", potrivit liderului Bogdan Hossu.

Protestatarii au cerut demisia Guvernului Emil Boc ca urmare a incapacitatii acestuia de a gestiona si solutiona situatia de criza si a modului de incercare de rezolvare a acesteia prin transferarea intregii poveri catre lucratori, potrivit lui Hossu.

"Sindicatele afiliate la Confederatia Nationala Sindicala Cartel Alfa, prin vocile a mai mult de 8.000 de protestatari aflati in strada, in fata Guvernului, au cerut incetarea disponibilizarilor, renuntarea la modificari preconizate in Codului Muncii, a inghetarii salariului minim si a noii legi de salarizare pentru sectorul bugetar.

A urmat un mars pana la portile Palatului Cotroceni, unde s-a cerut presedintelui returnarea catre Parlament a Legii pensiilor si interventia publica a presedintelui de solicitare a demiterii Guvernului Boc", a precizat Bogdan Hossu.

Un miting fara precedent a avut loc, vineri, in fata Administratiei Prezidentiale , la care au participat mii de politisti, initial protestul, legal, avand loc in fata sediului Guvernului.

Cateva mii de sindicalisti, majoritatea purtand uniforme ale diverselor institutii ale statului, in principal politisti, au trecut in ilegalitate, participand, in numele disperarii cauzate de scaderea nivelului de trai, la un mars neautorizat care a bulversat grav traficul in Capitala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#proteste sindacate Hossu, #legea pensiilor proteste, #demitere Guver Boc , #proteste