Ialomitianu si Marica au viciat profund sensul "revoltei de la Finante"

Duminica, 17 Octombrie 2010, ora 13:22
2461 citiri
Ialomitianu si Marica au viciat profund sensul "revoltei de la Finante"

Gheorghe Ialomitianu nu are nicio secunda caderea morala sa judece suplimentele salariale. Nu atata vreme cat le considera bune pentru sine si nocive pentru altii.

Nici Vasile Marica nu are o asemenea competenta. Nu atat timp cat are un o implicare indirecta cel putin la Ministerul Finantelor, acolo unde este director sotia domniei sale.

Si unul si celalalt au viciat profund sensul pentru care salariatii de la Finante au rupt, cum se spune, coada pisicii, protestand pentru un motiv cat se poate de frustrant si real: venituri jenante, de 400 pana la 1.200 lei/ luna.

Daca Ialomitianu avea un motiv sa destructureze revolta salariala - reprezinta Puterea - Marica nu are nicio scuza pentru felul in care s-a amestecat si a stricat totul.

Pe de alta parte, ce fel de ministru este acela care nu are habar de sistemul de plata din institutia pe care o conduce? Si care n-a avut intelepciunea sa taie suplimentul dupa reasezarea logica a salariilor?

Sindicatele n-au ridicat aceasta problema nicio secunda. Nici in august, si nici in septembrie, ceea ce inseamna ca nu aveau habar de deficienta. S-au trezit si ele in mijlocul revoltei justificate a oamenilor exact ca si ministeriabilii.

Si, ca si cum nu era suficienta lipsa aceasta, s-au amestecat in greva si au stricat tot. S-au amestecat gandind sa mai castige un pic de imagine. Ma rog, sa se spele de pacate in protestul pur al unor oameni infranti.

Unde au ajuns in formidabila lor negociere cu muschi? Fix in combinatia ticaloasa pe care o infierau Ialomitianu si sindicatele: sumele vor fi distribuite de sefi. Ca si pana acum. Adica se pastreaza pestele stricat de la cap.

E adevarat, nu cred ca stabii politici isi vor mai permite magariile de pana acum. Dar cel putin au un motiv pentru dirijarea preferentiala a stimulentelor: ala a fost eficient, ala nu a fost eficient.

Acum, daca eficienta s-ar cantari ca un cartof, ar fi cat de cat o justete in distribuirea banilor. Insa, la seful asta de la bugetari, daca nu faci parte din anturajul politic, daca nu l-ai lovit cu o atentie, daca nu te guduri si nu-l lingusesti, daca nu-i sufli in urechi verzi si uscate, n-ai nicio sansa sa te faci remarcat, oricat de bun ai fi. Nici nu are cum sa faca o astfel de evaluare. Poate e mai slab pregatit decat subordonatii...

Nu PD-L a inventat mecanismul acesta. El a fost valabil si-n dominatia Tariceanu sau Nastase. Doar ca fiecare a fost mai al naibii cand a preluat conducerea, pe masura trecerii timpului.

Toti bugetarii va vor spune ca fondul de salarii a fost mereu mai mare decat suma veniturilor reale ale angajatilor. La sfarsit de an, banii ramasi se imparteau intre cativa. Primele ori salariile de merit nu s-au acordat niciodata la lumina. Se bagau undeva directorul si liderul de sindicat si stabileau meritele.

Sindicatele, cu timpul, au devenit imaginea in oglinda a clasei politice. Cand vine vorba despre transparenta totala, si unii si ceilalti se codesc. Negocierea de la Finante este un exemplu clar de toleranta reciproca in dezavantajul salariatului.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#protest Finante, #Gheorghe Ialomiteanu protest Finante, #negocieri salarii Finante , #proteste
Comentarii
Poza SpiritCivic
SpiritCivic
rank 5
Portocalezii au utilizat exact acelasi sistem mostenit de la predecesorii lor. Doar criza si foamea de bani a scos murdaria la suprafata. Acu se acuza reciproc dar politicienii sunt toti de-o mama si si de-un tata: aceeasi Marie doar cu alta pachelie !