Imbranceli si gaze lacrimogene, la protestul agricultorilor de la Guvern

Miercuri, 07 Noiembrie 2012, ora 15:02
3688 citiri
Imbranceli si gaze lacrimogene, la protestul agricultorilor de la Guvern
Foto: B1TV

Protestul organizat miercuri de fermieri in fata sediului guvernului a degenerat dupa mai bine de patru ore de la inceperea lui, manifestantii acuzand ca nu sunt bagati in seama nici de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, dar nici de premierul Victor Ponta.

In jurul orei 14:00, sutele de fermieri prezenti in Piata Victoriei au inceput sa isi piarda rabdarea si unii dintre ei au fortat gardurile de protectie amplasate de jandarmi in fata cladirii in care functioneaza Executivul, ba chiar au aruncat cu diverse obiecte in fortele de ordine.

Manifestantii s-au imbrancit cu jandarmii, iar acestia au recurs inclusiv la gaze lacrimogene, dar si la retinerea a patru dintre cei care au incalcat ordinea publica, informeaza televiziunile de stiri.

Georgian Enache, purtator de cuvant la Jandarmeria Capitalei, a declarat la B1TV ca "un grup de persoane" a fortat cordonul de jandarmi si a incercat sa intre pe partea carosabila, zona pe care exista un trafic intens.

Acestia au fost "extrasi din randul manifestantilor", pentru ca au provocat "acea actiune de tulburare a ordinii publice", a mai spue el.

"Interventia jandarmilor a fost necesara pentru a nu degenera si a nu se ajunge la alte conflicte. Nu exista persoane ranite sau victime. S-a intervenit conform prevederilor legale, fara folosirea fortei(...) Protestul e autorizat, s-a incheiat un protocol cu Primaria Capitalei, organizatorii au dat asigurari ca vor respecta conditiile de desfasurare, inclusiv siguranta participantilor", a declarat Georgian Enache.

Conform Digi24, o ambulanta a fost chemata la Piata Victoriei dupa ce unui manifestant i s-a facut rau. Numarul jandarmilor din zona a fost suplimentat, iar mai multi politisti pe motociclete au fost chemati la fata locului pentru a patrula pe carosabil si a permite desfasurarea normala a traficului.

Protestul fermierilor a fost organizat din cauza nemultumirii acestora cu privire la banii primiti de la Guvern sub forma de subventii, considerati insuficienti in conditiile in care anul acesta a fost marcat de seceta.

La ultima rectificare facuta de guvernul Ponta zilele trecute, pentru agricultura au fost alocate suplimentar 400 de milioane de lei, suma reprezentand contributia guvernului la platile pe suprafata. Ea era necesar a fi pusa de partea romana la dispozitie pentru a se putea primi si banii europeni corespunzatori.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#protest agricultori guvern Ponta, #protest fermieri guvern 2012 , #proteste
Comentarii