Invitatie inedita la protestele de sambata seara: "Dear Giraffe, we have a problem!"

Sambata, 12 Mai 2018, ora 12:06
7622 citiri
Invitatie inedita la protestele de sambata seara: "Dear Giraffe, we have a problem!"
Foto: Arhiva Ziare.com

Filosoful Mihai Sora a lansat sambata dimineata o invitatie inedita la protestele anuntate pentru aceasta seara sub sloganul "Vrem Europa, nu dictatura!".

Seniorul, atat de indragit de tinerii protestatari carora li s-a alaturat in repetate randuri in strada, se foloseste de mai multe metafore pornind de la celebra girafa din fata Muzeului Antipa din Piata Victoriei, punct de intalnire al nemultumitilor incepand din ianuarie 2017.

"Dragi prieteni, daca nu vreti sa ajungem cu totii sa defilam in cap prin fata tribunei oficiale, daca tineti la soarta voastra si a copiilor vostri, ne vedem, in aceasta seara, la Girafa! P.S. Pata de pe inima doare cel mai mult", a scris Mihai Sora, precizand ca desenul care insoteste invitatia sa este facut "dupa un model vertebrat si inca liber".

Girafa este desenata cu capul in jos si tine intre dinti trei trandafiri (simbolul electoral al PSD), iar pata neagra din dreptul inimii este chiar harta Romaniei.

Postarea a adunat rapid circa 2.4 k de likes si peste 700 de shares, dar si numeroase comentarii, iar Luiza Sora, sotia filosofului si coautor al desenului, a oferit si cateva explicatii suplimentare:

" 1. Girafa este cel mai inalt mamifer, - insusire anatomica decisiva, stiut fiind ca doar la o anumita altitudine atmosfera devine respirabila (si orizontul limpede).

2. Girafa doarme foarte putin (intotdeauna ziua, si numai 2 ore din 24), - detaliu apreciabil: este mereu nevoie de cineva treaz in tara noastra, deoarece noaptea ca hotii.

3. Retineti eroismul girafei din Piata Victoriei, langa Muzeul Antipa, cea care de ani buni protesteaza pasnic sub ploi, arsita si ninsori, in inima Bucurestiului, nu departe de cladirea guvernului (oricare ar fi el).

4. Cand un copil de trei ani este pus sa stea in cap pentru-ca-guvern, totul devine posibil.

5. Intr-o zi, s-ar putea sa fim si noi (oameni adulti sau girafe) nevoiti sa stam in cap pentru-ca-dictatura.

6. Iar atunci va fi prea tarziu.

7. Si nu va fi din vina trandafirilor, ci a celor care ii fura".

Invitatia reaminteste si tristul episod al defilarii de tip ceausist de la Pitesti, unde o fetita a fost pusa sa stea in cap si a cazut pe ciment in aplauzele premierului Dancila si ale multor alti oficiali ai PSD.

Mai mult, intr-o noua postare, Mihai Sora intareste indemnul de a iesi in strada: "Aseara, la intoarcere, am vazut drapelul Europei pictat pe asfaltul din Piata Victoriei. Foarte bine. Totusi, cateva galeti de vopsea albastra nu sunt de ajuns pentru a deveni si, mai cu seama, pentru a ramane europeni. Sper ca astazi sa fie, pe intinderea aceea, si oameni locuiti de valorile Europei, nu doar vopseaua albastra".

Romani din tara si din strainatate sunt invitati din nou in strada, in aceasta dupa amiaza, pentru a-si exprima nemultumirile care s-au adunat in ultima vreme cu privire la masurile adoptate de Guvern si Parlament.

Afla mai multe despre protestele de amploare anuntate pentru sambata in Romania si diaspora: Vrem Europa, nu dictatura!.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#Mihai Sora protest girafa , #proteste