Jandarmeria cauta un protestatar care ar fi lovit caii: Dar cu caii ce-ati avut?

Miercuri, 29 Noiembrie 2017, ora 13:38
3998 citiri
Jandarmeria cauta un protestatar care ar fi lovit caii: Dar cu caii ce-ati avut?
Foto: Arhiva Ziare.com

Jandarmeria Romana face un apel la populatie pentru identificarea persoanelor care au lovit caii in timpul mitingului organizat duminica seara in Capitala.

""Dar cu caii ce-ati avut?"...'domnule, domnilor'... care ati inteles sa va exprimati libertatea de expresie lovind cu pumnii un animal sau folosind argumente 'luminoase' in ochii cailor, in incercarea 'nobila' de a obtine o reactie violenta din partea animalului, dar el bland, intelept si bine antrenat a ales sa confirme un vechi proverb, care spune ca 'Dumnezeu nu a lasat caii sa vorbeasca pentru a nu pune oamenii in dificultate'.

Jandarmeria Romana va solicita sprijinul pentru identificarea si tragerea la raspundere conform legii a acestor 'domni' care au lovit caii si i-au agresat, intr-o incercare, poate, de a da un alt sens unei manifestatii pasnice, care s-a desfasurat fara incidente", se arata in mesajul postat pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Romane.

Cei care recunosc persoanele din imagini sau au imagini de la miting sunt rugati sa le transmita pe adresa de e-mail jandarmerie@mai.gov.ro sau pe mesageria paginii de Facebook a Jandarmeriei Romane.

Comandantul Jandarmeriei Romane, Sebastian Cucos, a declarat luni ca institutia nu considera ca fiind un incident folosirea cailor la protestul care a avut loc duminica la Bucuresti.

"Jandarmeria nu considera ca fiind un incident folosirea cailor. Pe anul in curs am avut 110 misiuni unde s-a folosit calul. Pe de alta parte, e singurul animal care nu calca omul. (...) E un animal destul de bine pregatit, ii avem in dotare de foarte multi ani, sunt antrenati si in conditii de zgomot, si in conditii de stres, de multime, de gaze iritant-lacrimogene, nu iese calul pe strada nepregatit. (...) Nu sunt niste animale care ar putea pune in pericol viata sau integritatea corporala a cuiva", a spus Sebastian Cucos.

El a precizat ca institutia foloseste caii la proteste pentru ca astfel se reduce foarte mult numarul jandarmilor care trebuie mobilizati in astfel de cazuri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#protest jandarmerie cai, #protest justitie jandarmi cai , #proteste
Comentarii
Poza CETATEANUL ROMAN
CETATEANUL ROMAN
rank 1
inca unul cu privirea inteligenta....
Poza Pacifistul
Pacifistul
rank 5