Doua saptamani de iesit in strada: O romanca a protestat tocmai in Oceanul Arctic

Luni, 13 Februarie 2017, ora 22:27
23185 citiri
Doua saptamani de iesit in strada: O romanca a protestat tocmai in Oceanul Arctic
Foto: Arhiva Ziare.com/Nicu Socol

Protestatarii s-au strans din nou in Piata Victoriei, luni seara, pentru a 14-a zi consecutiv. In jur de 800 de oameni au fost azi in fata Guvernului, in timp ce la Palatul Cotroceni au manifestat aproximativ 200.

Un protest mai mare, asemanator cu cel de aseara - cand manifestantii au format un urias tricolor uman, este programat pentru duminica viitoare, dupa cum se arata pe pagina de Facebook a evenimentului, insa este de asteptat ca oamenii sa iasa in strada in fiecare zi pana atunci, asa cum se intampla de fix doua saptamani.

Daca luni dupa-amiaza Parlamentul a dat aviz favorabil pentru organizarea referendumului pe justitie propus de presedintele Klaus Iohannis, marti urmeaza votul in plenul Senatului pe ordonanta 14.

Un semnal pozitiv a venit luni seara de la comisia juridica din Senat, care a corectat neconstitutionalitatile din ordonanta de abrogare. Amintim ca specialisti au avertizat ca, odata adoptata, ordonanta de abrogare risca sa fie contestata la CCR, iar daca magistratii Curtii ar fi declarat-o neconstitutionala, atunci ordonanta prin care au fost modificate Codurile Penale intra automat in vigoare. Ramane insa de vazut daca OUG 14 va suferi modificari si in Camera Deputatilor si cum va ajunge in plen la votul final.

Ziare.com v-a transmis, in format LIVE TEXT, cum s-au desfasurat protestele de luni din tara si din strainatate:

22:25 - Inca 20-30 de protestatari indura frigul si mai sunt acum in Piata Victoriei. Inchidem aici transmisiunea din aceasta seara si va asteptam si maine pe Ziare.com, pentru urmari a 15-a zi de proteste.

22:15 - In Piata Victoriei mai sunt la aceasta ora cateva zeci de oameni.

21:45 - S-a protestat si la Timisoara. In jur de 70 de persoane au mersi in Piata Operei si au scandat lozinci impotriva Guvernului PSD.

21:43 - In Piata Victoriei au mai ramas in jur de 300 de oameni care striga "Nu plecam!".

21:42 - Si cativa braileni au iesit in strada in a 14-a zi de proteste.

21:32 - In Bucuresti este extrem de frig la aceasta ora, insa cu siguranta nu e ca in zona arctica, de unde o romanca isi arata solidaritatea fata de cei din tara.

21:29 - Manifestantii din Piata Victoriei, in numar de circa 800, au intonat mai devreme imnul national si au aprins lanternele telefoanelor mobile. Dupa acest moment, manifestantii au inceput sa pelece rand pe rand.

21:27 - Protestul continua in Piata Victoriei, insa, avand in vedere ca in aceasta seara nu sunt asa de multi oameni, circulatia nu a fost blocata in zona. Soferii care trec prin fata Guvernului claxoneaza in semn de sustinere.

21:24 - Protestul de la Palatul Cotroceni s-a incheiat.

20:44 - Cateva sute de persoane protesteaza si in mai multe orase din tara, cerand demisia Guvernului. Cei mai multi oameni s-au adunat la Cluj si Sibiu, unde se scandeaza lozinci precum "Ziua muncim, noaptea va pazim" si "O dorinta sincera, Romania libera".

Aproximativ 300 de oameni s-au adunat in Piata Unirii din Cluj-Napoca, dupa care au plecat in mars pe strazile din centrul orasului. Si la Sibiu, peste o suta de persoane s-au strans in Piata Mare, pentru a protesta fata de Guvernul Grindeanu, iar apoi au pornit in mars pe bulevardul pietonal din centrul municipiului.

Zeci de persoane protesteaza si in fata Prefecturii Constanta, la Sebes, precum si la Iasi.

20:40 - Numarul celor de la Cotroceni a ajuns la 200. Oamenii sufla in vuvuzele, huiduie si flutura pancarte cu mesaje precum "Iohannis, demisia", "Jos DNA, Politia politica", "Noi am votat, tu ne-ai dezbinat".

20:36 - Oamenii din fata Guvernului se incalzesc cantand. Manifestantii striga "Demisia" pe ritm de tobe.

20:21 - Colile colorate si dosarele de plastic folosite duminica pentru realizarea tricolorului uman la protestul din Piata Victoriei au fost donate unor scoli si organizatii nonguvernamentale, precum si unui atelier care confectioneaza produse din hartie reciclata, potrivit News.ro.

20:17 - Frigul isi spune cuvantul, in Capitala fiind nu mai mult de -5 grade la aceasta ora. Unii oameni au inceput sa plece, insa in locul lor vin altii, asa ca numarul manifestantilor ramane relativ constant.

20:10 - La Cotroceni protesteaza putin peste 100 de sustinatori ai Guvernului Grindeanu, scandand "Jos Iohannis".

19:40 - In jur de 500 de oameni sunt la aceasta ora in fata Guvernului, iar tot mai multe persoane continua sa vina. Se striga "Noaptea ca hotii" si "DNA sa vina sa va ia".

19:20 - Cum se obisnuieste de doua saptamani incoace, unii protestatari au adus gustari sau bauturi calde pentru oamenii din Piata Victoriei, de aceasta data mere rosii si eugenii.

19:15 - In Piata Victoriei s-au strans in jur de 200 de oameni, care scandeaza lozinci precum "Zi de zi aici vom fi" si "Jos Grindeanu, Dragnea, Tariceanu". Protestatarii spun ca vor ramane in Piata pana cand Guvernul PSD va pleca, sustinand ca au nevoie de un Legislativ in care sa aiba incredere si care sa lucreze in interesul lor, nu in interesul unor sefi de partide.

18:24 - Zeci de persoane s-au adunat la aceasta ora si in fata Palatului Cotroceni, unde cer demisia presedintelui Klaus Iohannis si scandeaza mesaje de sustinere pentru Guvernul Grindeanu.

17:37 - Islandezii se arata solidari fata de romani si organizeaza un protest, luni seara, in fata Parlamentului din Reykjavik. Manifestatia este organizata de doi romani, insa la eveniment si-au anuntat participarea si cetateni ai Islandei, scrie The Reykjavik Grapevine.

17:15 - In Piata Victoriei au inceput sa apara primii manifestanti. Pana acum s-au adunat cativa oameni, care au adus cu ei drapelul national, steagul Uniunii Europene, precum si pancarte, iar acestia sunt convinsi ca, pana diseara, Piata va fi din nou plina.

17:10 - Pana la protestele de diseara, oamenii au gasit si o alta modalitate de a-si arata nemultumirea fata de Guvern, purtand o banderola alba cu mesajul #Rezist la serviciu, in oras sau la plimbare cu copilul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#protest luni, #protest Piata Victoriei, #protest Guvern , #proteste