Strada rezista pana cand OUG 13 e respinsa: "Pentru sanatatea dvs, cel putin un protest pe zi" (Galerie foto & video)

Marti, 14 Februarie 2017, ora 22:36
21407 citiri
Strada rezista pana cand OUG 13 e respinsa: "Pentru sanatatea dvs, cel putin un protest pe zi" (Galerie foto & video)
Foto: Ziare.com

Protestele din Piata Victoriei au intrat in a treia saptamana, oamenii iesind si marti seara in strada pentru a 15-a zi consecutiv.

Au fost aproape 1.000 de oameni in Piata Victoriei, iar proteste au fost si la Palatul Cotroceni, pentru a 10-a zi consecutiv.

Pana duminica viitoare, atunci cand este asteptat in alt eveniment, precum cel de duminica trecuta, cand protestatarii au format un urias steag al Romaniei, sunt anuntate manifestatii zi de zi.

Marti Ordonanta 14, care abroga amputarea Codurilor Penale, a fost aprobata in unanimitate de Senat, insa teoretic orice este in continuare posibil. Mesaje de la multi dintre cei care au iesit saptamanile acestea in strada atrag atentia ca trebuie inca vigilenta maxima. Printre ei, si Tudor Chirila a scris marti pe Facebook: "Pana nu se respinge prin lege Ordonanta 13 nu s-a facut practic nimic".

Ziare.com v-a transmis, in format LIVE TEXT, cum se desfasoara protestele de marti din Bucuresti si din tara:

22:35 - S-a incheiat protestul de la Guvern.

22:30 - Protestatarii din Piata Victoriei au cantat si au dansat si in aceasta seara:

22:27 - Potrivit Agerpres, zeci de protestatari au fost si in alte orase ale tarii - Oradea, Constanta, Brasov, Timisoara, Craiova, Ploiesti si Iasi.

21:58 - Cateva sute de persoane au protestat, marti seara, in mai multe orase din tara, cerand demisia Guvernului, participarea fiind mai redusa ca in zilele precedente, anunta News.ro.

Cei mai multi protestatari s-au adunat la Cluj-Napoca si la Sibiu, aici participand, ca in fiecare seara, si copii. Intrebati daca nu se tem de reclamatii facute la Protectia Copilului, asa cum s-a intamplat in alte locuri din tara, parintii micutilor au spus ca nu considera ca fac un lucru gresit si ca, de la o anumita varsta, copiilor li se poate face educatie civica.

21:43 - Si la Paris este o mica manifestatie de protest:

21:28 - Protestatarii au venit si cu mesaje amuzante de Valentine's Day:

21:15 - "Noi de-aicea nu plecam, nu plecam acasa/Pana nu veti trece voi inaintea noastra" si "Jos Tariceanu, Dragnea si Grindeanu", sunt doua dintre scandarile din Piata Victoriei, potrivit News.ro.

21:02 - Iarasi s-a cantat imnul Romaniei, la ora 21:00, iar cei prezenti si-au aprins din nou lanternele si au folosit luminile telefoanelor mobile.

21:00 - Proteste au loc in continuare si in alte orase ale tarii, dar si la Londra.

20:54 - "Meniul PSD: minciuni la micul dejun, aroganta la pranz, furt la cina. Nu, multumim!", "Motiunea strazii: Grindeanu e necredibil!", sunt doua dintre mesajele protestatarilor din Piata Victoriei. Iata cateva dintre pozele postate pe Internet de cei prezenti acolo:

20:47 - Sute de oameni au iesit pe strazi si la Cluj-Napoca, ramanand unul dintre cele mai active orase la proteste:

"Da! Am iesit cu copilul la protest! Luptam pentru viitorul lui, sa traiasca intr-o Romanie curata si frumoasa. Alta intrebare?!", este un mesaj pus pe un carucior, in Cluj.

"Pentru sanatatea dvs, cel putin un protest pe zi", este un alt mesaj din Cluj-Napoca.

20:45 - Proteste sunt si la Sibiu. "Bucuresti este aici", scrie pe una dintre pancarte.

20:33 - Digi 24 relateza ca la Palatul Victoria protesteaza peste 1.000 de oameni, in timp ce manifestatia de la Cotroceni s-a incheiat. Traficul nu este blocat in zona Guvernului, se circula in toate directiile.

20:00 - La Palatul Victoria numarul protestatarilor se apropie de 1.000, in timp ce la Cotroceni au mai ramas cateva zeci, oamenii incepand sa plece.

19:25 - La aceasta ora sunt -2 grade Celsius in centrul Bucurestiului, o temperatura totusi mai ridicata decat in ultimele seri.

19:11 - Potrivit Digi 24, in fata Guvernului sunt cel putin 150 de manifestanti. Acestia cer demisia Guvernului si scandeaza "Hotii, hotii!" si "DNA sa vina sa va ia".

18:50 - Aproape 50 de persoane s-au strans la aceasta ora in Piata Victoriei, informeaza Agerpres. In zona, ca in fiecare seara de peste 2 saptamani incoace, sunt mobilizate si echipaje de politisti si jandarmi.

18:34 - Fostul ministru al Fondurilor Europene Cristian Ghinea a criticat faptul ca Protectia Copilui strange date privind prezenta copiilor la proteste.

"Inteleg ca Protectia Copiiilor se intereseaza de parintii care au mers cu copiii la proteste. Avem deci intruziunea necunoscutilor din parc - dar de ce nu are caciula? dar a mancat? - adusa la nivel de politica de stat de catre guvernul PSD", a scris pe Facebook Cristian Ghinea.

18:30 - Zeci de oameni protesteaza in fata Palatului Cotroceni. Potrivit Agerpres, protestatarii ii cer demisia presedintelui Klaus Iohannis si scandeaza: "Suspendare pentru instigare!", "Iesi afara, tradator de tara!", "Presedinte tradator, ti-ai batut joc de popor!". Pe una dintre pancartele protestatarilor se poate citi "Iohannis, si noi ar trebui sa fim romanii tai!".

18:00 - Pe pagina de Facebook Coruptia ucide, un protestatar a sugerat ca manifestatia trebuie mutata in fata Parlamentului, "pentru ca acolo este mingea". De altfel, mai multe voci au atras atentia ca viitorul OUG 13 este inca in joc, iar decizia va fi luata in Camera Deputatilor.

Iata alte stiri de astazi despre proteste:

Presedintele Iohannis a spus ca nu isi va da demisia, in ciuda protestelor de la Cotroceni

Iata ce obligatii ai si ce amenzi poti primi, atunci cand participi la proteste de strada, asa ca fa-o pasnic si civilizat!

Cum a aparut un articol in limba romana in prestigiosul New York Times

Euronews: Romanii, hotarati, cer ajutorul Uniunii Europene

Ministru german: Aderarea Romaniei la UE nu a fost o greseala. Protestatarii curajosi apara acum valorile europene

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#live proteste Bucuresti, #live proteste Piata Victoriei, #live proteste Cotroceni, #proteste demisie Guvern , #proteste