A 16-a zi de protest: Maraton de scandat "demisia" in fata Guvernului

Miercuri, 15 Februarie 2017, ora 22:17
23127 citiri
A 16-a zi de protest: Maraton de scandat "demisia" in fata Guvernului
Foto: Arhiva Ziare.com/Nicu Socol

Oamenii s-au adunat si miercuri seara, pentru a 16-a zi consecutiv, in Piata Victoriei, cerand demisia Guvernului Grindeanu.

Totodata, cererile protestatarilor s-au indreptat si catre Parlament, pentru a discuta mai repede si respinge Ordonanta 13, cea prin care s-a dorit modificarea Codurilor Penale. Si asta pentru ca Ordonanta 14, prin care a fost abrogata OUG 13, a fost contestata la Curtea de Apel Bucuresti de o persoana condamnata in prima instanta, pentru complicitate la abuz in serviciu. In cazul in care va fi suspendata abrogarea, ordonanta care a scos in strada sute de mii de romani intra in vigoare si isi produce efectele, sustin unii specialisti.

Piata a reactionat dur si dupa ce la Protectia Copilului au fost depuse sesizari cu privire la parintii care si-au luat copiii la proteste, iar ministrul Muncii Olguta Vasilescu i-a acuzat ca nu cunosc legea, desi pretind ca ies in strada sa o apere.

A 16-a zi de proteste nu a fost lipsita de momentele inedite cu care ne-am obisnuit. Protestatarii de la Guvern, in numar de 700 in aceasta seara, au intonat imnul national, au aprins lanternele telefoanelor, iar timp de mai bine de 15 minute au strigat fara oprire "Demisia".

Nici cei care sustin Cabinetul PSD nu au lipsit, in a 11-a zi consecutiv, de la Palatul Cotroceni, unde au cerut demisia presedintelui Klaus Iohannis.

Ziare.com v-a prezentat, in format LIVE TEXT, cum s-au desfasurat protestele din tara:

22:19 - Protestul din Piata Victoriei e pe sfarsite, asa ca vom incheia aici transmisiunea noastra si va asteptam si maine pe Ziare.com, pentru urmari a 17-a zi de manifestatii.

21:50 - Si martisoarele vor fi anul acesta in spiritul protestelor.

21:44 - Numarul participantilor la protestele organizate in cateva orase din tara a scazut fata de zilele precedente, insa tot au fost oameni in strada la Cluj, Sibiu, Sebes, Constanta, Galati, Iasi si Buzau.

21:40 - Se face din ce in ce mai frig, iar oamenii incep sa plece din Piata Victoriei. La aceasta ora mai sunt in jur de 300.

21:22 - Si romanii din strainatate sunt alaturi de cei din tara, iar unul aflat in Florenta, Italia, a postat pe Facebook o fotografie cu mesajul #rezist.

21:19 - De mai bine de 15 minute, cei din fara Guvernului striga fara oprire "Demisia".

21:14 - Oamenii din Cluj-Napoca s-au adunat in Piata Unirii, chiar daca temperatura este de doar -1 grad.

21:11 - Si constantenii protesteaza in ziua a 16-a alaturi de romanii din alte orase.

21:09 - Nici buzoienii nu au stat in case si au iesit sa protesteze in Piata Dacia.

21:05 - Cei 700 de protestatari care s-au adunat pana acum in Piata Victoriei au cantat imnul Romaniei si au aprins lanternele telefoanelor mobile.

20:20 - Oamenii continua sa vina cu cainii in Piata Victoriei si in a 16-a zi de proteste.

20:11 - Numarul celor care protesteaza in Piata Victoriei a crescut la aproximativ 500.

19:40 - Aproximativ 300 de oameni protesteaza la aceasta ora in Piata Victoriei.

19:37 - Zeci de oameni au iesit in strada si la Sibiu, in Piata Mare, inarmati cu pancarte si steaguri tricolore.

19:30 - Si cei din Iasi au iesit din nou in strada, in Piata Unirii, unde se flutura tricolorul si steagul Uniunii Europene.

19:25 - In jur de 200 de protestatari s-au strans pana acum in Piata Victoriei, iar circulatia in zona se desfasoara in conditii normale. Oamenii scandeaza "Demisia", "Rezistam" si "DNA sa vina sa va ia", iar masinile care trec pe langa multime claxoneaza in semn de solidaritate.

18:55 - Un nou protest la care parintii sunt asteptati sa vina alaturi de copiii lor este anuntat pe Facebook, pentru sambata, in Piata Victoriei. Asta in contextul in care Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si a Adoptiei a solicitat directiilor din subordine sa comunice daca si cate plangeri au fost primite in legatura de persoane care au mers insotite de copii la protestele din ultima perioada. Manifestatia va incepe la ora 11:00 si se va incheia in jurul orei 15:00.

18:50 - La Palatul Cotroceni protesteaza in jur de 50 de oameni, care cer demisia presedintelui Klaus Iohannis. Manifestantii scandeaza "Suspendare pentru instigare!", "DNA, fara cucuvea!" si "Jos Iohannis!".

18:45 - Zeci de persoane s-au adunat in fata Guvernului, insa este de asteptat ca numarul acestora sa creasca, pentru ca se anunta a fi o seara ceva mai putin friguroasa decat cea de marti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Deputatul Cătălin Drulă, preşedintele USR acuză liderii coaliţiei PSD-PNL că au blocat Guvernul României timp de 16 ore, timp în care au făcut negocieri politice fără niciun rezultat...
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
#protest Piata Victoriei, #protest Cotroceni , #proteste