Liviu Pop: Protestatarii primesc numar de ordine, pentru a sti exact cati sunt

Sambata, 21 Ianuarie 2012, ora 20:02
1586 citiri
Liviu Pop: Protestatarii primesc numar de ordine, pentru a sti exact cati sunt

Manifestantii din Piata Universitatii primesc numar de ordine, pentru a sti exact cati oameni sunt, sambata, la protest, a declarat Liviu Pop, secretarul general al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI).

Liviu Pop a precizat ca el a avut fluturasi cu numere de la 1 la 750, din care a impartit deja oamenilor din Piata Universitatii peste 700, iar un coleg de-ai lui are fluturasi cu numere pana la 1.500.

"Dam fluturasi fiecarui om, pentru a sti cati protestatari sunt in Piata Universitatii", a spus Liviu Pop.

Purtatorul de cuvant al Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), Marius Militaru, a declarat ca, potrivit situatiei inregistrate pana la ora 18.00, in Piata Universitatii din Capitala protesteaza aproximativ 350 de persoane.

Actiuni de protest, la care participa peste 3.000 de oameni, au loc sambata atat in Capitala, cat si in mai multe localitati din tara, a mai spus Marius Militaru.

In ciuda ninsorii, oamenii s-au adunat si sambata in Piata Universitatii din Bucuresti, in a noua zi de proteste continuand sa scandeze impotriva clasei politice si in special a presedintelui Traian Basescu si a Guvernului.

Profesorii au venit si sambata in Piata Universitatii, secretarul general al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Liviu Pop, declarand ca se alatura protestului aproximativ 300 de cadre didactice.

In zona din fata Teatrului National a avut loc un incident provocat de un grup de la Noua Dreapta care a vrut sa afiseze un banner cu insemnele organizatiei. Oamenii din zona le-au cerut sa plece si, dupa un schimb de replici, cei cativa membri ai Noii Drepte s-au retras, fara a mai apuca sa afiseze bannerul. Incidentul nu a fost sanctionat de Jandarmerie.

Actiunile de protest din Capitala au inceput vineri 13 ianuarie, la trei zile dupa ce Raed Arafat si-a anuntat demisia, si au continuat chiar si dupa revenirea acestuia, marti 17 ianuarie, in functia de subsecretar de stat la Ministerul Sanatatii.

Protestele din Piata Universitatii au fost marcate, sambata si duminica, de scene de violenta. Sambata, manifestantii au ocupat strada, ceea ce a determinat interventia in forta a jandarmilor, culminand cu evacuarea pietei, la miezul noptii. Duminica, violentele au fost si mai intense, in principal intre Universitate si Piata Unirii, unde manifestantii au aruncat cu pietre, petarde si sticle spre jandarmi, au dat foc mai multor obiecte si au spart geamurile unor magazine. Jandarmii au intervenit cu gaze lacrimogene, cu bastoane si tunuri cu apa.

Dupa trei zile in care protestul din Piata Universitatii s-a desfasurat fara incidente, joi seara, cativa manifestanti violente au atacat cu pietre, bucati de gard si sticle fortele de ordine aflate in zona. Jandarmii au "maturat" bulevardul Magheru, reusind ca in mai putin de o ora sa ii ridice pe manifestantii care au provocat violente. Peste 100 de persoane au fost duse la sectiile de politie din Capitala, dintre care 14 au fost identificate ca fiind membri ai galeriilor Dinamo, Steaua, Rapid si Petrolul Ploiesti, a anuntat seful Directiei Ordine si Siguranta Publica din Jandarmeria Romana, Aurel Moise.

A urmat o noua zi de protest, a opta, fara incidente. Numarul jandarmilor din Piata Universitatii a fost mult mai mic decat in serile precedente, fortele de ordine evitand sa provoace prin prezenta masiva si echipamentul de lupta.

Procurorii au inregistrat patru dosare in care se fac cercetari fata de jandarmi pentru violentele din centru Capitalei, in timp ce mai multi civili sunt cercetati in 32 de cauze, una dintre acestea fiind la Pitesti, iar restul la Bucuresti, a anuntat Ministerul Public.

Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#proteste Bucuresti, #proteste Piata Universitatii, #proteste bonuri ordine , #proteste