Macron ar putea fi intampinat la Bucuresti cu un mare protest

Marti, 22 August 2017, ora 19:17
3999 citiri
Macron ar putea fi intampinat la Bucuresti cu un mare protest
Foto: Arhiva Facebook/Emmanuel Macron

Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania a solicitat Primariei Capitalei aprobarea pentru organizarea unui protest cu ocazia vizitei oficiale pe care presedintele Frantei, Emmanuel Macron, o va efectua in Romania pe 24 august.

Nemultumirea e legata de legea protectionista prin care Franta impune plata salariului minim francez transportatorilor romani.

"Protestam deoarece Franta doreste blocarea pietei unice si libere de transport rutier din Uniunea Europeana prin promovarea unei politici neoprotectioniste. Presedintele francez Emmanuel Macron este initiatorul loi Macron, legea protectionista prin care Franta impune plata salariului minim francez si masuri administrative impovaratoare transportatorilor romani si estici, in scopul eliminarii acestora de pe piata franceza si europeana de transport international.

Speram ca Primaria Capitalei sa accepte cererea noastra de protest, iar autoritatile romane sa apere interesul Romaniei si al industriei romanesti de transport rutier", a declarat Radu Dinescu, secretar general al Uniunii Transportatorilor.

UNTRR considera ca prin aplicarea de catre Franta a unui salariu minim in transporturi se incalca suveranitatea unui stat membru Uniunii Europene fata de alt stat membru si solicita autoritatilor romane sa intervina pentru suspendarea aplicarii Legii Macron firmelor de transport rutier din Romania si subliniaza ca Franta poate stabili salariul minim pentru angajatii firmelor franceze.

"Totodata, masura de a interzice efectuarea odihnei saptamanale normale in cabina vehiculului pe teritoriul Frantei este evident indreptata impotriva transportatorilor straini, pentru ca in mod normal soferii francezi isi vor efectua aceasta perioada de odihna acasa.

Subliniem insa faptul ca transportul rutier, prin natura sa, este o activitate cu un caracter mobil si transnational. In acest context, Franta a solicitat soferilor sa doarma la hotel, desi nu dispune de suficiente facilitati de parcare care sa ofere in acelasi timp si cazare si care sa fie sigure pentru soferii straini si marfa transportata.

Reamintim numeroasele atacuri impotriva camioanelor romane, poloneze si din estul UE suferite de transportatorii nostri in ultimii ani in parcarile din Franta", se mentioneaza in comunicatul transportatorilor.

Citeste mai multe despre initiativele lui Macron:

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Macron proteste transportatori Bucuresti , #proteste