Manifestare de solidaritate cu Rise Project: Sefa Autoritatii de Protectia Datelor, bombardata cu oua in afise (Video)

Vineri, 09 Noiembrie 2018, ora 15:18
6323 citiri
Manifestare de solidaritate cu Rise Project: Sefa Autoritatii de Protectia Datelor, bombardata cu oua in afise (Video)
Foto: captura video Facebook/ Camelia Tabacu

Mai multe persoane au lipit vineri afise cu fotografia sefei Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), Ancuta Opre, sub care scrie "O sluga politica", pe bilele ornamentale de la Piata Romana, pe cosurile de gunoi, precum si pe cladirea in care isi are sediul institutia, dar si inauntru, apoi au aruncat cu oua in ele.

Protestatarii au spus ca manifestatia vine ca o forma de solidaritate cu jurnalistii de la Rise Project care au scris despre afacerile Tel Drum, legaturile acestei firme cu Liviu Dragnea si despre scandalul "valiza", si care au fost notificati de ANSPDCP sa-si divulge sursele din ancheta, fiind amenintati cu o amenda de 20 de milioane de euro.

Printre persoanele care au lipit afisele se numara si seful Asociatiei Evolutie in Institutie, Cristian Dide, cunoscut pentru participarea constanta la manifestatiile antiguvernamentale. El a spus ca actiunea de vineri este o forma de protest fata de intentiile Guvernului de a cenzura presa si a descris-o pe Ancuta Opre, sefa ANSPDCP, drept "soseta lui Dragnea".

"Ceea ce a facut aceasta doamna (sefa ANSPDCP, Ancuta Opre - n.red.) pe care noi o hulim in momentul de fata este josnic pentru democratie. Doamna ar trebui sa stie ca presa este libera, sursele presei nu se divulga si atat timp cat ei incearca sa instaureze cenzura noi vom face astfel de lucruri. Trebuie sa inteleaga faptul ca trebuie sa renunte la a mai fi soseta lui Dragnea", a declarat Cristian Dide.

Protestatarii au lipit afise cu fotografia Ancutei Opre, sub care au scris "O sluga politica", pe bilele de la Piata Romana, de langa statia de metrou, pe cosurile de gunoi si pe cladirea in care isi are ANSPDCP sediul, apoi au aruncat cu oua in ele.

Astfel de afise au fost lipite si in cladire, pe usi si in lift, precum si pe usa registraturii de la ANSPDCP.

Manifestatia vina ca o forma de solidaritate cu jurnalistii Rise Project, care au scris despre firma Tel Drum si legatura ei cu Liviu Dragnea si care au anuntat joi ca au primit o notificare de la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), in care li se solicita divulgarea surselor in cazul anchetei legata de valiza cu documentele Tel Drum.

Publicatia spune ca este amenintata cu o amenda de 20 de milioane de euro. Intrebat joi despre aceasta notificare, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus ca nu stie nimic.

Iata aici detalii - #TeleormanLeaks: Autoritatile statului ameninta RISE Project cu o amenda uriasa UPDATE Prima data a facut-o Dragnea

Citeste aici principalele informatii din Teleorman Leaks

Amintim ca jurnalistii au anuntat de sambata ca un localnic din Teleorman a gasit pe proprietatea sa o valiza cu documente in format electronic sau fizic, fotografii si numeroase informatii financiare ce ii vizau pe Liviu Dragnea, fiul sau Valentin, firma Tel Drum si alti membri din anturajul liderului PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#protest ANSPDCP afise oua , #proteste