Mars impotriva avorturilor, la Timisoara: Sute de oameni au iesit in strada

Sambata, 23 Martie 2019, ora 17:23
2337 citiri
Mars impotriva avorturilor, la Timisoara: Sute de oameni au iesit in strada
Foto: Pixabay (Arhiva)

Cateva sute de persoane de toate varstele au participat, sambata, la un mars impotriva avorturilor pe strazile Timisoarei, tinand in maini afise cu mesaje precum "Copiii sunt iubire" sau "Stop varsarii de sange nevinovat".

"Marsul pentru viata" a avut loc, sambata, in mai multe orase din Romania, fiind organizat de catre mai multe culte crestine.

In acest an, marsul s-a desfasurat sub sloganul "Unic din prima seconda".

La Timisoara au participat la eveniment cateva sute de persoane de toate varstele, care si-au dat intalnire in Parcul "Carmen Sylva" din apropierea Pietei Balcescu. De acolo, manifestantii au plecat in mars spre Catedrala Mitropolitana, aflata in centrul Timisoarei, tinand in maini afise cu mesaje precum "Copiii sunt iubire", "Stop varsarii de sange nevinovat", "Ia-ma de mana, nu-mi lua viata" sau "Noi alegem viata".

In fata lacasului de cult, cei prezenti la mars au ascultat discursurile sustinute de mai multi reprezentanti ai cultelor religioase.

Preotul Nichifor Tanase, consilier pe invatamant in cadrul Arhiepiscopiei Timisoara, a declarat ca "pruncuciderea" reprezinta "o crima cu premeditate" si ca viata este un dar de la Dumnezeu.

"Trebuie sa constientizam si intoarcerea spre pocainta, sa constientizam ca pruncuciderea este o crima, ca acea familie, sau protagonistii acestei crime premeditate care este pruncuciderea, mama si tata, savarsesc un pacat impotriva iubirii lui Dumnezeu, impotriva acestei infatisari dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu. Practic, vor stinge lumina din ochii care sunt ochii lor. Nu stingeti aceste lumini aprinse de Dumnezeu in lume, ele vin ca sa faca si mai multa lumina. Nu e de datoria noastra sa decidem asupra curmarii vietii dorite de Dumnezeu", a afirmat preotul Nichifor Tanase.

Studiile recente arata ca, in Romania, au loc aproximativ 400 de intreruperi de sarcina in fiecare zi. Romania se situeaza pe primul loc la numarul de copii avortati din Europa si, alaturi de Rusia, e singura tara din lume a carui numar de copii avortati a depasit numarul populatiei in viata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#mars impotriva avort Timisoara , #proteste