Mars memorial Avram Iancu la Cluj: S-a cerut demisia lui Ciolos

Sambata, 12 Martie 2016, ora 22:15
5658 citiri
Mars memorial Avram Iancu la Cluj: S-a cerut demisia lui Ciolos
Foto: Facebook/Partidul Noua Dreapta

Peste 100 de persoane au participat, sambata seara, in centrul Clujului, la un mars organizat de Noua Dreapta, pentru a atrage atentia asupra "invaziei islamice" si asupra "problemei separatismului maghiar", in contextul Marsului secuilor de la Targu Mures.

Oamenii, majoritatea membri ai formatiunii nationaliste Noua Dreapta, s-au adunat, incepand cu ora 19:00, in Piata Mihai Viteazul din Cluj-Napoca, informeaza News.ro.

Ulterior, manifestantii, care aveau torte in maini, au plecat in mars prin oras, pe traseul Piata Mihai Viteazul - strada Regele Ferdinand - strada Napoca - strada Petru Maior - Piata Lucian Blaga - strada Napoca - Piata Unirii - bulevardul Eroilor - Piata Avram Iancu.

Ei au spus ca scopul actiunii lor este de "a pastra vie memoria lui Avram Iancu si de a apara Romania de pericolul separatismului maghiar si al invaziei islamice".

"Am vrut sa continuam traditia acestui mars, care este o manifestare cu caracter identitar. Ne vedem nevoiti sa atragem atentia asupra pericolelor care se abat acum la adresa Romaniei. Ma refer la problema separatismului maghiar, care zilele acestea s-a manifestat prin Marsul secuilor de la Targu Mures si care este o problema reala in toata Europa. Nu avem nimic cu minoritatea maghiara.

De asemenea, Europa se afla acum intr-o mare primejdie: avem de-a face cu o invazie islamica de refugiati invadatori, ale caror fapte au aratat ca sunt teroristi si violatori. Europa vrea sa ni-i aduca cu forta, desi romanii nu ii vor", a declarat Tudor Ionescu, presedintele Partidului Noua Dreapta.

Manifestantii au cerut si masuri din partea natiunilor europene, dar si din partea premierului Dacian Ciolos, pe care liderul Partidului Noua Dreapta il acuza de incalcarea Constitutiei.

"Credem ca in acest context natiunile europene trebuie sa fie unite impotriva imigratiei si cred ca, de aceea, noi ne putem numi aparatori ai Romaniei impotriva migratiei. Cerem demisia domnului Ciolos, pentru ca incalca articolul din Constitutie care spune ca teritoriul Romaniei nu poate fi colonizat. El refuza sa respecte Constitutia si ne arata ca nu reprezinta statul roman", a mai spus liderul formatiunii.

Acest mars are loc anual la Cluj, aceasta fiind cea de-a opta editie.

Aproximativ 4.500 de persoane au participat la Marsul Secuilor de la Targu Mures

Aproximativ 4.500 de persoane au participat, joi, la Marsul Secuilor de la Targu Mures, manifestarea incluzand un moment comemorativ si un mars pana in fata Prefecturii, unde a fost depus un memorandum pentru autonomie.

In urma cu doi ani, in 10 martie, la Targu Mures, in timpul unei manifestari de comemorare a secuilor martiri organizata de Asociatia "Siculitas Egyesulet", cateva mii de persoane au pornit intr-un mars neautorizat prin oras, in timpul caruia unii membri ai Asociatiei "Miscarea Tinerilor din cele 64 de Comitate" au scandat lozinci cu caracter xenofob, s-au imbrancit cu jandarmii, au aruncat cu petarde si au cerut anularea tratatului de la Trianon.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#mars Avram Iancu clus demisie Ciolos, #Noua Dreapta refugiati violatori , #proteste