100 de participanti la marsul pentru "familia traditionala", majoritatea preoti, scandeaza "Rusine Liviu Dragnea!" - UPDATE

Sambata, 09 Iunie 2018, ora 14:21
12951 citiri
100 de participanti la marsul pentru "familia traditionala", majoritatea preoti, scandeaza "Rusine Liviu Dragnea!" - UPDATE
Foto: Arhiva Ziare.com

Partidul Noua Dreapta a primit autorizatie de la Primaria Capitalei pentru a face sambata o contramanifestatie la Bucharest Pride 2018. Sub titlul "Marsul Normalitatii", protestul a inceput la 12:30 in Piata Victoriei, la intrarea pe Bulevardul Lascar Catargiu, iar la ora 13:00, participantii au plecat pe traseul Piata Romana - Piata Universitatii - Piata Unirii - Patriarhia Romana.

UPDATE:

13:42 - Aproximativ 100 de persoane participa la Marsul Normalitatii organizat de Noua Dreapta, la aceasta ora oamenii plecand din Piata Victoriei, urmand sa ajunga la Patriarhie.

Participantii, in majoritate barbati, unii dintre ei preoti, s-au strans in Piata Victoriei in jurul orei 12.30. Oamenii au steaguri cu sigla partidului, dar si pancarte cu mesaje precum "Rusine Liviu Dragnea", "Azi homosexuali, maine poligami", "Opriti molima" - alaturi de sigla colorata a Pride, "Mama, tata, sora, frate, nu Sodoma si Gomora", precum si fotografii cu presedintele SUA Donald Trump impreuna cu mesajul "Sunt pentru familia traditionala".

"Protestam fata de parada homosexualilor, o manifestare care consideram ca nu aduce niciun plus Bucurestiului, este o rusine si o palma peste obrazul unei capitale crestine. De asemenea, protestam fata de proiectul de lege initiat de PSD pentru legalizarea parteneriatelor homosexuale. Suntem aici pentru a spune "Rusine, Liviu Dragnea", a declarat Tudor Ionescu, presedintele Noua Dreapta.

Inainte de a pleca in mars, participantii au spus rugaciunea "Tatal nostru".

De la ora 17.30 ar urma sa aiba loc Marsul diversitatii, din Piata Victoriei, punctul final fiind Universitate, iar organizatorii estimeaza 4.000 de participanti.

***

Partidul Noua Dreapta transmite ca marsul "exprima protestul romanilor care sustin valorile familiei traditionale fata de parada homosexualilor, o manifestare cu caracter obscen si provocator care promoveaza in fiecare an ideea legalizarii casatoriilor homosexuale si adoptiilor de copii de catre 'cuplurile' de homosexuali".

Acestia mai protesteaza fata de "intentia PSD de a baga pe gatul romanilor 'parteneriatele civile intre persoane de acelasi sex' in schimbul organizarii referendumului pentru redefinirea casatoriei in Constitutie. Acest troc este unul profund imoral si probeaza inca o data duplicitatea socialistilor care vor sa obtina voturi atat din partea minoritatii homosexuale cat si din partea majoritatii crestine, uitand probabil vechea zicala romaneasca: 'Cine alearga dupa doi iepuri nu prinde nici unul'".

Ei se plang si de faptul ca CCR ezita sa se pronunte in cazul homosexualului Adrian Coman care a cerut recunoasterea pe teritoriul Romaniei a casatoriei sale oficiata in Belgia cu un alt barbat.

"Curtea Constitutionala a amanat in mod inexplicabil in repetate randuri sa ia o decizie in acest caz, judecatorii romani apeland, pentru 'indicatii', la Curtea de Justitie a Uniunii Europene. Or, implicarea Curtii de Justitie a Uniunii Europene nu este altceva decat o incercare de legalizare a casatoriei intre persoane de acelasi sex pe usa din dos si in dispretul celor 3 milioane de romani care au semnat pentru initiativa legislativa de modificare a Constitutiei si definirea familiei ca fiind intemeiata pe casatoria dintre un barbat si o femeie!", se arata in comunicat.

Citeste si Curtea de Justitie a UE a decis ca Romania trebuie sa-i recunoasca drept soti pe cei doi barbati casatoriti in Belgia

Ei mai protesteaza si fata de "blocarea la Senat a amendamentului la Constitutie sub pretextul ca se asteapta adoptarea noii Legi a Referendumului, trimisa recent de Klaus Iohannis la Curtea Constitutionala, in dispretul acelorasi 3 milioane de romani, intre care se numara si membrii si simpatizantii Noii Drepte. Chiar daca PSD, PNL si ALDE si-au asumat inainte de alegerile din 2016 organizarea referendumului, suntem la jumatatea anului 2018 si tot mai putina lume vorbeste despre Referendumul pentru redefinirea casatoriei in Constitutie. Asta s-a si urmarit: diminuarea interesului public fata de revizuirea Constitutiei si decuplarea militantilor de la acest proiect vital pentru viitorul nostru ca neam".

Politia Rutiera a transmis si rutele ocolitoare pentru soferi: Piata Victoriei - Calea Victoriei - Piata Natiunile Unite, Piata Victoriei - Str. Buzesti - Str. Berzei - Splaiul Independentei si Piata Victoriei - Bd. Iancu de Hunedoara - Sos. Stefan cel Mare.

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#mars anti gay Bucuresti, #mars anti gay , #proteste