Marsul Biciclistilor, sambata, in Bucuresti - protest fata de administratia Firea

Sambata, 22 Septembrie 2018, ora 00:00
3433 citiri
Marsul Biciclistilor, sambata, in Bucuresti - protest fata de administratia Firea
Foto: Arhiva Ziare.com

Marsul Biciclistilor, care se vrea a fi un protest fata de administratia Firea, va avea loc sambata.

Adunarea participantilor este anuntata pentru ora 14,30, la intrarea Charles de Gaulle a Parcului Herastrau, informeaza organizatorii, prin intermediul unui comunicat.

Organizatia pentru Promovarea Transportului Alternativ in Romania (OPTAR) a depus notificare la Primaria Municipiului Bucuresti privind organizarea protestului. Plecarea in mars va avea loc la ora 15,30.

"Lipsa oricaror performante administrative ale Gabrielei Firea si zgomotul produs de multimea de promisiuni nerespectate au adus orasul intr-o stare chiar mai proasta decat era pe vremea lui Oprescu. Cu toate ca a dublat numarul de oameni care lucreaza pentru administratie, prin zecile de companii municipale, la bilantul de jumatate de mandat, majoritatea proiectelor enumerate de primar erau incepute pe vremea mandatului lui Oprescu.

Si, cu toate ca acuza toate administratiile precedente ca sunt vinovate de traficul infernal din Capitala, administratia Firea si-a stabilit ca prioritati terminarea proiectelor incepute de Oprescu", se arata in comunicatul OPTAR.

Conform aceleiasi surse, Gabriela Firea "a ignorat" opiniile expertilor care au realizat Planul de Mobilitate Urbana Durabila (PMUD) Bucuresti - Ilfov si "nicio masura pe termen scurt (2 ani) " prevazuta in PMUD nu a fost realizata.

"Nici in alte domenii, administratia Firea nu straluceste. In acest mandat de primar: niciunui cetatean critic la adresa conducerii PMB nu i s-a permis sa ia cuvantul in sedintele Consiliului General al Municipiului Bucuresti; dreptul la protest impotriva administratiei a fost 'interzis', spatiul din fata Primariei Capitalei fiind rezervat de un protest fantoma, care, chipurile, se desfasoara zi de zi, dar pe care nu l-a vazut nimeni niciodata; au fost create 22 de companii municipale care lucreaza in paralel cu departamentele si institutiile din subordinea Primariei;

costul locurilor de parcare din gestiunea Primariei Capitalei a crescut la 10 lei/ora, fara insa a fi sanctionate masinile care parcheaza ilegal (...); singura parcare etajata si cea mai mare din Bucuresti (1.250 de locuri), aflata in administrarea PMB, este la Arena Nationala si sta inchisa, cu toate ca este gata de pe vremea lui Oprescu", a precizat sursa citata.

OPTAR atrage atentia ca majoritatea actelor normative adoptate de CGMB nu sunt supuse dezbaterii, asa cum prevede legea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
#marsul biciclistilor, #protest Firea marsul biciclistilor , #proteste