Membrii FEN au protestat in tricouri albe in Parlament, cerand demisia Guvernului

Marti, 15 Septembrie 2009, ora 20:28
634 citiri
Membrii FEN au protestat in tricouri albe in Parlament, cerand demisia Guvernului

Mai multi membri ai Federatiei Educatiei Natioanle au protestat marti in plenul reunit al Parlamentului fata de Legea salarizarii unitare, asupra careia Guvernul isi asuma raspunderea, afisand mesajele "rusine" si "demisia" destinate Executivului.

Totodata, membrii Federatiei Educatiei Nationale, care ocupa mai multe loji din sala unde se desfasoara sedinta de plen, si-au aratat nemultumirea legata de faptul ca propunerile aduse pentru Legea invatamantului au fost "nesocotite", dar si fata de faptul ca membrii actualei coalitii de guvernamant si-au incalcat promisiunile referitoare la Legea 221/2008 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr.15/2008 privind cresterile salariale pentru personalul din invatamant.

"Le spunem ca ar trebui sa-si aduca aminte ca sunt coalitia care au promis 221 profesorilor anul trecut si nu reusesc s-o aplice, mai mult decat atat, prin noua lege isi asuma o forma pentru invatamant total demotivanta", a declarat pentru NewsIn unul dintre protestatari.

"Demisia" si "rusine", de la invitati

Sapte membri FEN purtau tricouri albe, imprimate fiecare cu cate o litera, pe fata si pe verso, astfel incat sa fie posibila afisarea celor doua mesaje: "demisia" si "rusine".

Secretarul general al Camerei Deputatilor, Gheorghe Barbu, a declarat marti pentru NewsIn ca a eliberat 135 de invitatii la cererea grupului parlamentar al PDL, 90 de invitatii la solicitarea Federatiei Educatiei Nationale, 18 invitatii pentru Cartel Alfa, 19 pentru FSLI si 10 pentru Alma Mater. "Am eliberat in total in jur de 274 de invitatii", a precizat Barbu.

Federatia Nationala a Educatiei a fost condusa de actualul deputat PD-L, Catalin Croitoru.

Potrivit lui Gheorghe Barbu, singurul grup parlamentar care va avea invitati la sedintele comune ale celor doua Camere este cel al PDL. Secretarul general a adaugat ca ultima cerere de participare la momentul asumarii raspunderii Guvernului a venit de la Alma Mater, care solicitase 18 invitatii, insa i-au fost acordate doar 10, in limita locurilor ramase libere.

Democrat-liberalul Catalin Croitoru a precizat pentru Newsin, inaintea inceperii sedintei, ca mai multi reprezentanti ai Federatiei Educatiei Nationale (FEN) au solicitat si sunt asteptati sa participe la momentul asumarii de catre Guvern a raspunderii pe Legea educatiei. Pe de alta parte, Croitoru a precizat ca, pana la debutul sedintei reunite a Parlamentului, va verifica daca forma finala a pachetului pe educatie include si amendamentele sale si a adaugat ca, in caz contrar, va avea "o problema personala cu premierul".

"Am propus 30- 40 de amendamente la legile educatiei. Vreau sa verific daca au fost incluse. Daca nu se regasesc 90% din amendamente, atunci am o problema personala cu premierul. Voi discuta cu premierul" a spus Croitoru.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#sindicalisti protest parlament, #protest demisie guvern, #asumare raspundere Guvern , #proteste