Miting la Guvern pentru sustinerea lui Vlad Alexandrescu: Reforma in cultura

Marti, 03 Mai 2016, ora 21:29
3556 citiri
Miting la Guvern pentru sustinerea lui Vlad Alexandrescu: Reforma in cultura
Foto: Facebook/Cristian Onet

Aproximativ 30 de persoane s-au reunit marti seara in Piata Victoriei din Capitala pentru a participa la un miting de sustinere a fostului ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu, in ciuda faptului ca acesta a fost fost revocat din functie de prim-ministrul Dacian Ciolos.

Printre participanti se afla actritele Maria Obretin si Ilinca Manolache si scenarista si regizoarea Lia Bugnar, scrie News.ro.

"Am venit pentru ca eu consider ca Vlad Alexandrescu m-a reprezentat si mi se pare normal sa imi arat sustinerea fata de actiunile lui. Sper ca doamna Corina Suteu sa se ocupe in continuare de ceea ce el a facut in Romania. Mi se pare ca aici sunt oameni care au luat, in sfarsit, atitudine", a declarat Maria Obretin.

Protestatarii tin in maini coli de format A4 pe care este tiparit hashtag-ul #Vlad ramane si mesaje precum "I love Vlad" si "Reforma in cultura".,

Participantii spun ca s-au reunit din solidaritate cu Vlad Alexandrescu si pentru ca doresc ca reforma sa continue.

Sustinatorii ministrului Culturii ies din nou in strada: Premierul face joc de glezne

De asemenea, persoanele prezente in fata Guvernului au spus ca adunarea a fost una spontana, dupa revocarea din functie a ministrului Culturii.

Manifestantii au fost obligati in cele din urma sa paraseasca spatiul din fata Palatului Victoria si s-au indreptat spre Bulevardul Aviatorilor, dupa interventia jandarmilor, care i-au legitimat pe protestatari si au spus ca actiunea lor reprezinta "o adunare publica nedeclarata".

O actiune asemanatoare a avut loc miercuri, pe 27 aprilie, tot in Piata Guvernului. La acel eveniment au participat aproximativ 300 de persoane, printre protestatari aflandu-se oameni din universul teatrului, filmului si literaturii.

Ministrul Culturii, demis oficial. Pe cine propune Ciolos in locul lui Vlad Alexandrescu

Prim-ministrul Dacian Ciolos a anuntat, marti, pe pagina sa de Facebook, ca nu revine asupra demiterii lui Vlad Alexandrescu din postul de ministru al Culturii, pentru care a propus-o pe Corina Suteu, si ca reformele in domeniul patrimoniului si cinematografiei vor fi continuate.

Prim-ministrul a mentionat inca o data ca regreta modul in care Vlad Alexandrescu a inteles sa-si incheie mandatul, dupa ce a mai facut aceasta precizare sambata, in urma aparitiei unor informatii transmise printr-o scrisoare de fostul ministru al Culturii membrilor Grupului pentru Dialog Social.

"Tin sa-i multumesc pentru initiativele bune pe care le-a avut in acest guvern si doresc sa confirm interesul si determinarea de a continua procesul de reformare a acestui sector prin numirea doamnei Suteu, pe care o cunosc de mai multa vreme si care a lucrat la programul de reforme al ministerului Culturii", a mai spus Dacian Ciolos.

Protest pentru sustinerea ministrului demisionar al Culturii: "Je suis Vlad"

Corina Suteu este expert in politici culturale si fost director al Institutului Cultural Roman de la New York, in perioada 2006 - 2012. In luna ianuarie, a fost numita de prim-ministrul Dacian Ciolos in functia de secretar de stat la Ministerul Culturii, pentru a se ocupa de politici si strategii pentru cultura.

Ministrul Culturii si-a dat demisia pe Facebook: Situatia de la Opera, intolerabila

Vlad Alexandrescu, filolog, conferentiar la catedra de limba si literatura franceza a Universitatii Bucuresti si fost ambasador al Romaniei la Luxemburg a fost numit ministru al Culturii in luna noiembrie a anului 2015.

Vlad Alexandrescu si-a anuntat demisia din functia de ministru al Culturii, printr-un mesaj publicat, pe 27 aprilie, pe pagina sa de Facebook, in care apreciaza ca reforma pe care a inceput-o este periclitata de "forte retrograde".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Candidatul PUSL la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a declarat marţi, 23 aprilie, că mazilirea doctorului Cârstoiu este blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor...
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
#miting sustinere ministrul Culturii, #Vlad Alexandrescu demisie, #ministrul Culturii demisie , #proteste