Mobilizare iesita din comun a jandarmilor pentru proteste: Vor fi folosite toate resursele. Ne facem doar datoria!

Sambata, 20 Ianuarie 2018, ora 18:10
6624 citiri
Mobilizare iesita din comun a jandarmilor pentru proteste: Vor fi folosite toate resursele. Ne facem doar datoria!
Foto: Facebook/ Jandarmeria Romana

Cateva mii de jandarmi au fost mobilizati pentru protestul ce are loc sambata seara, in Bucuresti. De asemenea, acestia au publicat pe retelele sociale sfaturi pentru protestatari.

Pe contul de Facebook al Jandarmieriei Romane sunt publicate sfaturi pentru manifestanti - cum sa fie in siguranta la proteste, in sase pasi: "Ne facem doar datoria, iar prioritatea noastra este siguranta voastra!".

Postarea Jandarmeriei a fost intampinata de numeroase mesaje din partea internautilor, care reproseaza ca institutia "apara penalii".

Iata cateva dintre mesaje:

  • "Nu. Nu va faceti datoria, ci executati ordinele unor penali"
  • "Prioritatea voastra este siguranta penallilor si hotilor adica psd nu mai mintiti"
  • "Jandarmeria Romana ce vreti sa spuneti cu mesajele astea de intimidare? De 1 an de zile au fost proteste, unele mai ample altele cu mai putini participanti, toate desfasurate pasnic! Totulbe sa nu mai bagati jandarmii calare printre noi pt ca nu au ce cauta caii pe strazi, printre manifestanti"
  • "Va faceti datoria cum?!? Protejand interlopii si penalii?!? "

De asemenea, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei, Georgian Enache, a spus la Digi 24 ca "se vor alatura si jandarmii calare, in functie de vreme" si ca "vor fi folosite toate resursele", astfel incat sa nu fie probleme.

Potrivit televiziunilor de stiri, pentru acest protest au fost mobilizati circa 3.000 de jandarmi, iar la ora 17:00 deja erau montate garduri in Piata Universitatii.

La randul sau, jurnalistul Grigore Cartianu sustine, intr-o postare pe Facebook, ca jandarmi din mai multe judete au fost mobilizati si vor sosi in Capitala, in cursul serii.

"Mobilizare totala in Ministerul de Interne! Dragnea a dat ordine precum Ceausescu in '89. Carmencita e pe post de Ceauseasca. De azi-dimineata, de la ora 6.00, tot Ministerul de Interne se afla in stare de alerta.

Sefii Jandarmeriei (numiti de Dragnea) au dat ordin ca toti jandarmii sa fie tintuiti astazi in unitati. Nu se dau permisii, toate efectivele sunt gata de interventie.

Jandarmii din judetele apropiate de Bucuresti (Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau, Ialomita, Calarasi) au ordin de deplasare spre Capitala de la ora 15.00. Jandarmii din celelalte judete ale tarii nu au voie sa paraseasca garnizoana.

Toate aceste masuri au fost luate impotriva unui protest pasnic. Pregatiti-va: de la ora 18.00, Capitala se muta in Piata Universitatii!", scrie Cartianu.

Urmareste LIVE desfasurarea protestelor de azi din Bucuresti, dar si alte orase din Romania si diaspora si vezi ce personalitati au anuntat ca ies in strada

Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
#mobilizare masiva jandarmi, #mobilizare Jandarmeria Romana proteste, #mesaj jandarmi proteste, #jandarmi proteste Piata Universitatii , #proteste