Nicolaescu: Protestele personalului sanitar nu se justifica, nu au temei real

Marti, 10 Septembrie 2013, ora 19:33
1212 citiri
Nicolaescu: Protestele personalului sanitar nu se justifica, nu au temei real
Foto: Adevarul

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat, marti, ca posibilele proteste anuntate de Coalitia Profesionistilor din Sistemul Sanitar nu se justifica si nu au temei real, atata timp cat MS a pus in dezbatere publica un pachet de legi si a precizat ca asteapta toti partenerii la dialog.

Eugen Nicolaescu a mai spus ca invita toate partile cu responsabilitati in sistemul sanitar la discutii si dezbateri si solicita ca orice manifestare a personalului medical sa nu-i afecteze pe pacienti.

Medicii ies in strada in septembrie. Greva generala, in noiembrie?

"Fac apel la responsabilitate si echilibru", a solicitat Nicolaescu. Ministrul a mai spus ca, incepand de sambata, conducerea Ministerului Sanatatii (MS) va fi disponibila pentru orice dialog solicitat.

Nicolaescu a precizat ca ii asteapta pe profesionistii din sistemul sanitar abia de sambata, pentru ca miercuri trebuie sa participe la sedinta Consiliului de Administratie al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) si apoi la sedinta de Guvern, iar joi si vineri este plecat la dezbateri organizate in Iasi, Bacau, Piatra Neamt, Focsani si Buzau.

Ministrul a mai spus ca au fost organizate deja patru dezbateri regionale cu sute de profesionisti din sistem, alte trei sunt deja programate, iar la sfarsitul lunii septembrie sunt prevazute alte runde de discutii cu Colegiul Medicilor din Romania, Colegiul Farmacistilor, asociatii de medici si pacienti, sindicate si manageri de spitale.

Nicolaescu: Din punctul meu de vedere, protestul medicilor nu are legatura cu Ministerul Sanatatii

Eugen Nicolaescu a dat asigurari ca, la nivelul ministerului, se analizeaza toate propunerile primite si a amintit ca, inca de la inceptul mandatului, a atras atentia faptului ca reforma sistemului sanitar se poate face doar cu ampla consultare.

Declaratiile lui Nicolaescu vin dupa ce reprezentantii Coalitiei profesionistilor din sistemul de sanatate au anuntat, in 6 septembrie, masurile de protest care vor avea loc in perioada urmatoare.

Astfel, protestele vor incepe din 18 septembrie, cu pichete in fata Ministereului Sanatatii si Ministerului de Finante, astfel de actiuni urmand sa fie organizate zilnic pana in 27 septembrie, iar in noiembrie ar putea fi declansata greva generala, cu asigurarea unei treimi din activitate, daca pana atunci guvernantii nu raspund solicitarilor medicilor.

Medicii se pregatesc de proteste in strada: Incepem o batalie lunga si grea

De asemenea, in octombrie, va avea loc un miting in fata Guvernului.

Reprezentantii personalului sanitar au mai spus ca s-ar putea sa existe si demisii in bloc, dar si anularea contractelor medicilor de familie cu casa de asigurari de sanatate.

Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#proteste Sanatate, #Nicolaescu proteste medici, #medici proteste 2013 , #proteste