Noi pichete ale sindicalistilor de la Imbunatatiri Funciare, la Ministerului Agricuturii

Luni, 28 Februarie 2011, ora 12:14
1448 citiri
Noi pichete ale sindicalistilor de la Imbunatatiri Funciare, la Ministerului Agricuturii
Foto: Arhiva

Uniunea Sindicatelor Imbunatatiri Funciare (USIF), membra a CNS "Cartel ALFA", picheteaza pentru a cincea zi sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, intre orele 10.30 - 13.30, protestand, printre altele, fata de intentia de modificare a Codului Muncii.

Actiunea de pichetare a inceput in data de 22 februarie, zilnic participand aproximativ 100 de salariati.

Sindicalistii spun ca pana in acest moment lista revendicarilor USIF a fost ignorata, respectiv Guvernul nu a renuntat la intentia de modificare a Codului Muncii si, in plus, nu le-au mai fost acordate drepturi salariale din luna decembrie 2010, iar finantarea activitatii ANIF RA a fost blocata prin Legea 281/2010 care abroga Normele metodologice privind alocarea si acordarea subventiei de la bugetul de stat pentru acoperirea unor categorii de cheltuieli necesare desfasurarii activitatii de imbunatatiri funciare.

Desi au existat promisiuni ca subiectul va fi rezolvat in cadrul sedintei Guvernului de miercuri, 23 februarie, acest lucru nu s-a intamplat, mai afirma protestatarii de la USIF.

ANIF RA are aproximativ 5.000 salariati si administreaza amenajarile de irigatii, desecare, drenaj, lucrarile de combatere a eroziunii solului si aparare impotriva inundatiilor.

"Restructurat ca o conditie a unui imprumut de 80 milioane de dolari, acordat Romaniei de catre Banca Mondiala, aflat in monitorizarea FMI si constrans de politica agricola comunitara, sectorul de imbunatatiri funciare simte cutitul ghilotinei", sustin sindicatele de la imbunatatiri funciare intr-un comunicat remis presei luni.

Totodata, membrii Uniunii Sindicatelor Imbunatatiri Funciare se intreba cine isi asuma responsabilitatea pentru retragerea personalului de pe cei 2.199 kilometri de diguri, din care 1.100 km la Dunare, pentru abandonarea lucrarilor din Balta Ialomitei si din Insula Mare a Brailei (digul inelar cu o lungime de 150 km ce protejeaza cele 11 localitati din incinta de cei aproximativ 3 metri de apa ce se afla deasupra nivelului solului), pentru abandonarea celor 114 baraje pentru atenuarea viiturilor si a celor 183 cantoane de aparare, pentru abandonarea celor 3.860 statii de pompare de irigatii si de desecari si pentru posibilitatea aparitiei de probleme in derularea unor contracte internationale.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#pichete sindicalisti Ministerul Agriculturii, #modificare codul muncii , #proteste