Noi proteste la Pungesti: Cum au declansat jandarmii manifestatia fara sa vrea

Miercuri, 27 Noiembrie 2013, ora 15:57
2909 citiri
Noi proteste la Pungesti: Cum au declansat jandarmii manifestatia fara sa vrea
Foto: B1 TV

Noi proteste au loc, miercuri, in comuna Pungesti, dupa ce 200 de persoane s-au adunat in zona in care Chevron ar urma sa inceapa exploatarea gazelor de sist.

Localnicii au precizat ca au inceput noua manifestatie dupa ce au vazut mai multe masini ale Jandarmeriei mergand spre primarie, observand agitatie in randul fortelor de ordine, potrivit Mediafax.

Oamenii s-au strans in zona localitatii Silistea din judetul Vaslui, suspectand ca este vorba despre o tactica a jandarmilor, care ar incerca sa ii oboseasca pe protestatari.

Abuzuri grave in razboiul gazelor de sist: Cum sunt amenintati oamenii din Pungesti pentru a-si tine gura

"Asta poate fi o tactica prin care jandarmii incearca sa ne oboseasca. Azi-noapte (marti noaptea - n.red.) am vazut prin zona si o masina de la firma din Mures cu muncitori care ar urma sa faca lucrarile pentru Chevron la Silistea.

Am vazut o agitatie foarte puternica in randul jandarmilor, fiind posibil ca ei sa pregateasca un nou atac in zona. In consecinta, lumea s-a mobilizat pentru a putea apara din nou zona unde Chevron are pamantul", a declarat Constantin Paslaru, unul dintre liderii manifestantilor.

Reprezentantii Jandarmeriei sustin ca masinile au trecut pe langa tabara demonstrantilor, pe drumul judetean din zona, pentru ca se desfasoara un exercitiu de pregatire la Primaria Pungesti.

Chevron a inceput, la Pungesti, o campanie de informare din poarta in poarta

"Astazi (miercuri - n.red.) am avut un exercitiu pentru verificarea gradului de pregatire a efectivelor de jandarmi, acesta desfasurandu-se la Primaria din Pungesti.

Jandarmeria Vaslui nu a avut nicio treaba cu localitatea Silistea.

De fapt, a fost un exercitiu de rutina conform unei planificari la care au participat inclusiv pompierii si Ambulanta, cu cate o autospeciala", a afirmat Lucian Modoranu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Vaslui.

In acest moment, cei 200 de localnici din satele Silistea, Armasoaia si Pungesti protesteaza fata de gazele de sist, in locul in care au avut loc mai multe manifestatii anti-Chevron, care au inceput la jumatatea lunii octombrie, dupa ce compania americana a primit autorizatie de amplasare a primei sonde de exploatare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#protest Pungesti, #protest Pungesti jandarmi, #protest gaze sist, #protest gaze sist jandarmi , #proteste
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Imi amintesc de la "tactique des gendarmes" a lui Louis de Funes!
Poza schmit
schmit
rank 5