Nou protest in Bucuresti cu imbranceli cu jandarmii: Jurnalistii, amenintati cu amenzi (Galerie foto/video)

Duminica, 07 Iunie 2015, ora 19:53
29160 citiri
Nou protest in Bucuresti cu imbranceli cu jandarmii: Jurnalistii, amenintati cu amenzi (Galerie foto/video)
Foto: Ziare.com

Un nou protest a avut loc duminica dupa-amiaza in Capitala, existand mai multe incidente intre manifestanti si jandarmi.

Initial actiunea a fost anuntata impotriva defrisarilor ilegale si a inceput cu scandari precum "Uniti luptam, padurea aparam", "Sunt roman si sunt in viata, o sa vin si maine-n Piata" sau "La Universitate, natura vrea dreptate".

Protestul s-a indreptat insa si catre premierul Victor Ponta, existand scandari prin care i s-a cerut demisia. Oamenii au incearcat sa ajunga la Guvern, insa au fost blocati de autoritati.

Certurile dintre protestatari si jandarmi au degenerat in imbranceli. Patru protestatari au fost bagati in duba de catre jandarmi si numerosi oameni au fost legitimati, lucru ce i-a facut pe oameni sa inceapa sa scandeze si impotriva ministrului Gabriel Oprea.

Inclusiv jurnalisti au fost legitimati de jandarmi si amenintati cu amenzi daca nu pleaca din Piata Universitatii.

La protest, care nu a avut autorizatie, au participat in jur de 400 de persoane.

Ziare.com v-a prezentat, in format LIVE TEXT, cursul protestului din Capitala:

19:51 - Un reprezentant al Jandarmeriei (foto mai jos) a declarat, corespondentului Ziare.com, ca toti cei legitimati vor primi amenzi. Mai mult, acesta i-a transmis corespondentului nostru in Piata Universitatii ca INCLUSIV JURNALISTII VOR FI AMENDATI daca nu pleaca.

Foto: Ziare.com

19:43 - Inclusiv jurnalistii sunt legitimati de jandarmi, informeaza corespondentul Ziare.com in Piata Universitatii.

19:42 - Oamenii striga "Jos Oprea!".

19:41 - Altercatie intre protestatari si jandarmi, inca doi oameni au fost bagati in duba, transmite corespondentul Ziare.com.

19:35 - Jandarmii legitimeaza in continuare protestatarii care se mai afla in Piata. Acestia fie vor fi amendati, fie doar vor figura in baza de date a autoritatilor.

Foto: Ziare.com

19:30 - Un reprezentant al Jandarmeriei a declarat, corespondentului Ziare.com in Piata Universitatii, ca vor fi date sanctiuni contraventionale, insa nu exista inca o centralizare a tuturor celor vizati.

19:26 - Protestul se incheie, oamenii incep sa plece.

19:22 - Se scandeaza "Sunt roman si sunt in viata, o sa vin si maine-n Piata" si "La Universitate, natura vrea dreptate", informeaza corespondentul Ziare.com.

19:02 - Un grup de protestatari incearca sa sparga cordonul de jandarmi pe Edgar Quinet. Un alt grup se cearta la Fantani cu jandarmii.

Foto: Ziare.com

18:57 - "Jandarmii trebuie sa inteleaga ca suntem cu totii romani, si ei au obligatia sa isi apere tara, sa ofere copiilor un viitor intr-o tara care mai are paduri", a declarat corespondentului Ziare.com unul dintre participantii la protest.

18:51 - Doi protestatari au fost bagati in duba de catre jandarmi, informeaza corespondentul Ziare.com.

18:50 - Se incearca iar ruperea cordonului. Oamenii scandeaza "jos mafia", transmite corespondentul Ziare.com in Piata Universitatii.

Foto: Ziare.com

18:46 - Mai multi protestatari striga "DNA, DNA, suntem de partea ta". In replica, unul dintre organizatori a scandat la portavoce "Peste tot Politie, nicaieri Justitie".

18:38 - Au aparut si reprezentanti ai galeriilor care striga "Jandarmeria apara hotia", informeaza corespondentul Ziare.com.

18:35 - La universitate este o "batalie a vocilor", sutele de participanti incercand sa acopere avertismentele rostite de jandarmi la portavoce si sirenele masinilor Jandarmeriei.

Foto: Ziare.com

18:33 - Jandarmii anunta la portavoce: "Atentiune, atentiune, manifestarea la care participati nu indeplineste conditiile legale, va rugam sa parasiti zona!", anunta corespondentul Ziare.com.

18:23 - Se scandeaza "Jos Ponta jos, esti un ticalos".

18:21 - Se incearca iar ruperea cordoanelor de jandarmi, pentru a putea pleca spre Guvern. Oamenii striga "Voi aveti bastoane, noi mainile goale!", informeaza corespondentul Ziare.com.

Foto: Ziare.com

18:19 - Au iesit din pasajul de la Universitate cordoane de jandarmi.

Foto: Ziare.com

18:17 - Din cand in cand cativa oameni striga "DNA apara Justitia!", transmite corespondentul Ziare.com.

18:13 - Protestatarii incearca din nou sa rupa cordonul. Noi imbranceli cu jandarmii.

18:10 - Oamenii scandeaza "uniti luptam, padurea aparam".

Foto: Ziare.com

18:03 - Oamenii incearca sa plece inspre Guvern, insa nu sunt lasati de jandarmi. S-au produs imbranceli, transmite corespondentul Ziare.com.

17:57 - In jur de 400 de persoane s-au strans in Piata Universitatii.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#protest Universitate Ponta paduri , #proteste