Nou protest la Bucuresti: La Guvern s-a cerut demisia lui Oprea - UPDATE

Luni, 26 Octombrie 2015, ora 19:40
6187 citiri
Nou protest la Bucuresti: La Guvern s-a cerut demisia lui Oprea - UPDATE
Foto: Arhiva Ziare.com

Dupa ce, duminica, sute de oameni au cerut la Bucuresti demisia vicepremierului Gabriel Oprea, dupa moartea politistului Bogdan Gigina, o actiune de protest similara a avut loc si luni seara, in fata Guvernului.

Cateva sute de manifestanti au cerut demisia ministrului de Interne ca urmare a accidentului in care si-a pierdut viata, saptamana trecuta, politistul Bogdan Cosmin Gigina, dar mai ales din cauza modului in care vicepremierul a gestionat aceasta situatie.

La Bucuresti s-a cerut demisia ministrului de Interne: "Oprea face crime, Ponta il sustine!" (Foto & video)

"Cand v-ati suparat ca Traian Basescu s-a luat de Arafat, ati iesit in strada!

Cand v-a suparat Victor Ponta, ati iesit in strada, aratand ca, daca vreti, puteti rasturna un guvern si puteti pune un presedinte!

Acum, se pregateste o musamalizare de proportii, oamenii aceluiasi sistem incercand sa il arunce in uitare pe politistul Bogdan Gigina, a carui viata s-a sfarsit inutil, pentru ca vicepremierul Gabriel Oprea sa se intoarca acasa de la crasma!

Haideti sa ne INDIGNAM IN STRADA si sa cerem DEMISIA lui Gabriel Oprea din Guvern! Acum!", se arata pe pagina de Facebook a protestului de luni seara.

UPDATE 18:50: Cateva sute de persoane cer, in Piata Victoriei, demisia lui Gabriel Oprea si ancheta transparenta in cazul mortii politistului Bogdan Cosmin Gigina.

Foto:Facebook/Valerian Horlescu

Nu mii, da' macar sute de bucuresteni s-au adunat in Piata Victoriei sa-i zica doo vorbe lui Oprea. De emotie era sa postez din greseala o poza cu pisica mea portocalie.

Posted by Alex Tocilescu on Monday, October 26, 2015

Foto:Facebook/Alex Tocilescu

Oamenii scandeaza "Demisia!", "Rusine sa va fie!", "Nu e Oprea la ciolan interesul national" si "Oprea face crime, Ponta il sustine" in fata sediului Guvernului. Unii manifestanti afiseaza un banner cu textul: "Cerem demisia vestitului cuplu de plagiatori si aroganti Ponta - Oprea".

Foto: Facebook/Oana Dobre Dimofte

UPDATE 19:40: Oamenii parasesc Piata Victoriei si anunta ca vor iesi in strada si in zilele urmatoare.

Foto:Facebook/Cristina Busuioc

Tot in fata Guvernului, jurnalistul Robert Veress a intrat de luni in greva foamei si a setei. Cu o pancarta si un caiet, jurnalistul sta in fata Guvernului si ii cere premierului Victor Ponta sa-l demita pe ministrul de Interne.

Sint aici, am inceput.

Posted by Robert Veress on Monday, October 26, 2015

Foto:Facebook/Robert Veress

Sute de bucuresteni au iesit, si duminica, in strada - chiar peste 1.000, dupa unele estimari - pentru a cere demisia lui Gabriel Oprea. Oamenii s-au intalnit in Piata Universitatii, de unde au plecat spre sediul Guvernului, trecand si pe la Ministerul de Interne.

Marsul a durat cateva ore si s-a incheiat odata cu lasarea serii, tot in Piata Universitatii din Capitala.

Proteste similare au avut loc duminica si la Cluj-Napoca.

Vicepremierul Gabriel Oprea a declarat, luni, la 6 zile de la accidentul in care si-a pierdut viata un tanar politist din coloana sa oficiala, ca nu a folosit ilegal coloana oficiala si ca nu a stiut ca este un accident decat dupa ce a trecut de locul respectiv.

In plus, Oprea a subliniat ca masina sa si-a continuat drumul dupa ce unul dintre politistii care s-au dat jos sa cerceteze accidentul a facut semn sa mearga mai departe.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#protest Guvern politist mort, #proteste demisie Gabriel Oprea , #proteste