Olguta Vasilescu a postat un filmulet cu protestatari spulberati cu tunuri cu apa (Video)

Luni, 25 Iunie 2018, ora 16:56
19446 citiri
Olguta Vasilescu a postat un filmulet cu protestatari spulberati cu tunuri cu apa (Video)
Foto: captura video

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a postat pe pagina sa de Facebook un material video in care fortele de ordine din Venezuela folosesc tunuri cu apa impotriva unui grup de protestatari.

In imagini jetul de apa e intai indreptat la picioarele oamenilor, insa desi acestia bat in retragere fortele de ordine il directioneaza catre persoane.

Protestatarii sunt pusi la pamant si indepartati violent de jetul puternic de apa. Cei loviti in plin abia se mai pot ridica de jos.

Cel de la care ministrul a redistribuit imaginile este un barbat din apropiere de Cape Town care, in urma cu doua luni, a postat imaginile cu mesajul "este ceea ce avem nevoie in Africa de Sud", acesta facand insa referire la criza de apa cu care se confrunta tara.

Olguta Vasilescu nu a facut niciun comentariu personal, insa oamenii care isi spun opinia la aceasta postare incita la violenta, folosesc un limbaj agresiv sau obscen la adresa protestatarilor #rezist si cer acelasi tratament pentru cei care solicita in strada respectarea independentei Justitiei si demisia celor care o incalca.

Din aproape 30 de comentarii, doar unul singur spune ca solutia ar fi dialogul, iar violenta este arma lasilor.

In rest, protestatarii sunt numiti "derbedei", "jegosi", "tefelist" (tanar frumos si liber, sens peiorativ, n.red), "leprele lui Soros" si comentatorii spun ca asa ar trebui sa procedeze si autoritatile romane impotriva lor, pentru ca nu au autorizatie sa protesteze.

Postarea celei care ocupa functia de ministru al Muncii si Justitiei Sociale vine dupa ce, miercurea trecuta, jandarmii au avut un comportament extrem de agresiv impotriva miilor de oameni care au iesit in Piata Victoriei seara, pentru a protesta fata de modificarile periculoase aduse de PSD, ALDE si UDMR Codului de Procedura Penala.

Inca din prima ora a protestului s-a putut observa o prezenta masiva a jandarmilor, inclusiv a celor echipati de interventie. Fortele de ordine au incercat initial sa ii impiedice pe oameni sa blocheze una dintre arterele din fata Guvernului.

Pana la urma, au renuntat si protestul s-a desfasurat pasnic. Oamenii au discutat despre efectele grave pe care modificarile aduse Codului de Procedura Penala le vor avea asupra fiecarui cetatean si au reafirmat cu tarie ca nu vor sa fie condusi de hoti si de penali.

Spre seara, insa, cand oamenii deja incepusera sa plece spre case, dintr-o data jandarmii au intrat cu dubele in multime, au inceput sa bruscheze oameni, au lovit la intamplare femei si barbati si au tarat in dube zeci de persoane, inclusiv un jurnalist german care documenta protestul. Chiar si Mihai Sora a fost bruscat de jandarmi si acestia din urma au folosit spray-uri lacrimogene, desi in Piata erau multi copii.

Vezi aici cum s-a desfasurat protestul de miecuri seara si imagini cu interventia in forta a Jandarmeriei

A doua zi, joi, cand oamenii au iesit din nou masiv in strada dupa anuntarea condamnarii in prima instanta a lui Liviu Dragnea la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare, au existat mai multe imagini in spatiul public ce aratau ca pe stradutele din apropierea Pietei Victoriei Jandarmeria era pregatita inclusiv cu tunuri cu apa. Acestea nu au fost insa folosite, protestul s-a desfasurat din nou pasnic si manifestantii chiar au multumit jandarmilor pentru atitudinea normala.

Dupa violentele de miercuri, liderii social-democrati au laudat in cor interventia jandarmilor si au spus chiar ca e nevoie de legi mai dure, care sa le permita sa intervina ferm pentru stoparea manifestatiilor.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Olguta Vasilescu video protestatari tunuri apa, #Olguta Vasilescu incita violenta jandarmerie , #proteste
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
sa posteze si filmarile cu minerii psd-isti care fac democratie !
Poza Cucucorapshan
Cucucorapshan
rank 4
Cand extremistii vor deveni violenti tunurile cu apa sunt solutia!