Opinii: Incep protestele de toamna

Luni, 20 Septembrie 2010, ora 11:42
720 citiri
Opinii: Incep protestele de toamna

Liderii de sindicat au amenintat ca de luni incep protestele in toata tara fiind nemultumiti de masurile de austeritate luate de guvern pentru iesirea tarii din criza.

Liderii partidelor de Opozitie spun ca vor iesi si ei in strada alaturi de protestatari pe care-i vor sustine de parca paridele lor nu ar fi contribuit cu nimic la starea de degradare actuala a vietii romanilor atunci cand au fost la guvernare.

Ce spun protestatarii inca nu stim pentru ca nu am vazut sau auzit pe niciunul. Sau se va face la fel ca alta data. Adica sa se puna lacat pe institutii sa nu poata nimeni intra pentru ca liderii de sindicat sa raporteze suta la suta participarea la proteste de parca in tara asta nu ar mai fi si oameni care sa priceapa ca ce se intampla la noi se intampla in toata lumea afectata de criza. La unii poate mai rau decat la noi.

Cine si cand ii alege pe liderii de sindicat?

Zilele trecute, unul dintre cunoscutii lideri de sindicat spunea ca ceea ce au obtinut dumnealor in 20 de ani de "lupta" sindicala s-a pierdut dintr-un condei de al premierului. De regula, liderii de sindicat au obtinut mai nimic pentru imbunatatirea nivelului de trai al salariatilor pe care spun ca-i reprezinta de 20 de ani asa ca nu se poate pierde ceva daca nu-l ai.

De 20 de ani aceiasi lideri pe care nu se stie cine-i alege si nici cand. In 20 de ani au cazut guverne, au fost cutremure, atentate teroriste, au fost schimbati presedinti.

Numai liderii de sindicat din Romania sunt vesnici, nu li se intampla nimic, nu-I demite nimeni, nimeni nu-i intreaba nimic de parca sunt lipiti de scaune pe viata.

De ce nu si-au declarat averile?

In ianuarie 2010, se dorea ca liderii de sindicat sa-si declare averile sa stie si cotizantul acela trist, cu sperantele la pamant, platit cu un salariu de mizerie din care acum i se mai ia 25%, din ce casa iese seful lui de sindicat si din ce masina coboara cand merge la TV-uri sa planga de mila romanilor condamnati la foame.

Au sarit ca arsi toti liderii de sindicat strigand in cor ca nu-i constitutional. Se poate sa aiba dreptate si sa nu fie constitutional. Dar liderii de sindicat sunt bugetari ca si salariatii pe carespun ca-i reprezinta. Daca totul e pe cinstite, ce au de ascuns liderii de sindicat?

Negocieri intrerupte

Liderii de sindicat au spus de nenumarate ori fara politica in scoli. De accord. Fara politica in scoli. Dar in octombrie 2008, cand erau doar la un pas de a obtine marirea salariilor in invatamant cu 50%, au interupt negocierile pe motiv ca incepea campania electorala oficiala pentru parlamentare.

Ce avea in comun lupta sindicala cu lupta politica pentru un loc in parlament inca nu se stie si nici nu s-a aflat dar asa s-a intamplat.

Invatamantul ar putea fi o forta sindicala

Dar nu este si asta tot datorita intelegerilor liderilor de sindicat cu politicul. Nu se vrea sa existe o forta sindicala puternica pentru ca ar dauna grav linistii celor care ne conduc. De aceea invatamantul este impartit in patru confederatii. Liderii de sindicat nu prea se inteleg intre ei. Si aici, perdantul, marele perdant este cadrul didactic.

Ar putea insa sa existe si o alta explicatie. Fiecare confederatie are cate un lider care tine cu dintii de scaun. E de trai. Si oceanul e format din picaturi si domnii lideri stiu asta si se tolereaza intre ei fiecare insa crezandu-se mai bun decat colegul ca in cazul unei uniri sa primeasca sefia mare.

Nu ne ramane decat sa urmarim in timp si spatiu aceste manifestari si sa vedem care vor fi rezultatele finale. Dar cu asa lideri de sindicat, sa nu se astepte nimeni la miracole. Daca vor reusi sa-si resolve macar problemele lor si tot ar fi ceva.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#proteste bugetari septembrie , #proteste