Opinii: Revoltele Romaniei si sacrificiul Cristinei Anghel

Miercuri, 27 Octombrie 2010, ora 11:46
1453 citiri
Opinii: Revoltele Romaniei si sacrificiul Cristinei Anghel
Foto: adevarul.it

Romania a ajuns la limita rabdarii de mult timp. Acum erupe vulcanul nemultumirii oamenilor. Mai intai politistii, apoi Finantele, urmate acum de profesori si militarii pensionari. Tot mai multi inra in greva foamei. Micile revolte sunt din ce in ce mai multe, totul culminand cu greva anuntata astazi.

Ministrii si liderii sunt inghesuitit prin ministerele si birourile lor, cerand ajutorul fortelor de ordine pentru a putea pleca acasa. Daca o revolta mare nu prea mai e posibila acum, atunci unele mai mici si tot mai dese pot avea aceeasi urmare : schimbarea conducerii unei tari care si-a batut joc in ultimul hal de cetatenii care au votat-o.

Azi se spune ca nu mai sunt bani, dar maine, sub amenintarea incetarii lucrului, se gasesc repede banii. Iata solutia crizei la noi : cutitul la os. Este principiul care functioneaza cel mai bine si ii solidarizeaza rapid pe romani. Cu aceeasi rapiditate ii scoate si in strada. Pe nimeni, insa, nu pare sa impresioneze cazul invatatoarei Cristina Anghel, cea care este in greva foamei de peste 60 de zile.

Pe zi ce trece o vedem la televizor tot mai istovita de curajul titanic de a infrunta de una singura nelegiuirile unei guvernari nedrepte. Viata se scurge din domnia sa asemenea unui fum care iese dintr-o tigara.

Ne intrebam unde este acum presedintele Traian Basescu, cel care altadata avea timp sa isi mai aline cetatenii indurerati, macar in direct la televizor, in prime-time. Acum, nici atat. Mare trebuie sa fie nepasarea unui presedinte si a unui premier, ca sa poata ignora intr-un asemenea hal un caz tragic.

Sa o fereasca Dumnezeu de o soarta dramatica pe curajoasa invatatoare, dar, prin absurd, daca va muri in urma acestei greve radicale, ea va fi transformata intr-un simbol al neobedientei romanesti.

Poate ca atunci se va trezi si in noi spiritul de solidaritate si vom intelege pentru cine au murit cei de la Revolutia din 1989 si pentru cine sufera profesoara Cristina Anghel. Ea sufera pentru cetatenii acestei tari, nu pentru sine. Nu ispaseste vreun pacat propriu, il ispaseste pe al nostru, al tuturora.

Pacatul nepasarii, cel mai mare la care ne condamna pasivitatea placida in care ne complacem. Daca aceasta demna profesoara va protesta in zadar, nesprijinita de nimeni, atunci ne meritam soarta.

Intre timp, vedem la televizor cum un politist-erou de anul trecut, face acum foamea si mananca doar o data pe zi pentru ca pur si simplu nu mai are bani. Daca am ajuns muritori de foame in aceasta tara, atunci nu ne meritam statutul de tara europeana.

Sa speram ca greva si motiunea de cenzura de astazi vor avea puterea de a face ceea ce pana acum niciun grevist al foamei nu a reusit : se fie respectata legea in aceasta tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#proteste sindicate Capitala, #motiune cenzura Guvern , #proteste
Comentarii
Poza Gonzaguez
Gonzaguez
rank 5
Dacă numai 50% dintre romani ar avea curajul,demnitatea și cinstea D-nei Cristina Irina Anghel atunci...