Ordonanta penala n-o muritu', numa un pic s-o hodinitu'. Rezistenta continua!

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Vineri, 10 Februarie 2017, ora 09:04
20340 citiri
Ordonanta penala n-o muritu', numa un pic s-o hodinitu'. Rezistenta continua!

Demisia lui Florin Iordache, chinuita, dupa cum spunea presedintele, nu mai poate avea nici macar valoarea capului lui Motoc.

In primul rand, pentru ca vine prea tarziu, cu mult prea tarziu pentru a mai avea o reala valoare de recunoastere a vreunei culpe.

De altfel, dl Iordache a fost sfidator pana la capat, mizand probabil pe faptul ca unii oameni nu vor fi inteles exact ca CCR nu a apreciat drept constitutionala ordonanta penala, ci doar a refuzat sa o mai dezbata pentru ca este abrogata.

E si prea putin, pentru ca toata evolutia acestor teribile zile de februarie a rupt practic contractul de incredere intre o mare parte din Romania si intregul guvern, nu doar dl Iordache. Si, de aceea, lumea continua sa iasa in strada.

Iordache a fost sacrificat de Liviu Dragnea pentru ca era prea uzat, inclusiv in plan extern. Cum sa-l mai scoti in lumea buna de la JAI, de exemplu? Ar fi fost ca un ciumat dupa reactiile europene si din MCV la creatia domniei sale.

Dar dl Iordache ar fi fost si cumva pedepsit pentru ca prin gratia de elefant cu care a condus ostilitatile in privinta OUG 13 a reusit sa amplifice substantial enervarea. "Alta intrebare" a facut cariera in spatiul public ca putine alte ziceri.

Ana Birchall, interimara de la Justitie, vine tot din nucleul dur al PSD, dar e cu mult mai atenta cu imaginea sa externa, deci probabil mai putin dispusa la acte sinucigase decat dl Iordache. Pare a avea si o versatilitate remarcabila, ca sa nu ii zic chiar usurinta a tradarii, despre care Mircea Geoana poate spune multe.

Si, sigur, nu stiu cat de recomandabil e ca dupa, probabil, cel mai lamentabil ministru al Justitiei din ultimii 27 de ani, sa vina ministru, chiar interimar, o persoana care apare intr-o filmare oferind ceea ce parea un fel de mita pentru locul pe lista.

Dar pentru perioada care vine nu cred ca pericolul major pentru Justitie va fi in zona Guvernului, deci a dnei Birchall. El s-a mutat in Parlament, care poate reinvia OUG 13 prin respingerea OUG 14, de abrogare, pe calea larg deschisa de CCR, care a servit o convenabila inadmisibilitate a exceptiei ridicate de Avocatul Poporului, pe motiv de abrogare a OUG 13.

Ordonanta penala "n-o muritu' numa un pic s-o hodinitu'".

Ca ea nu este moarta o dovedeste faptul ca nu a fost retrasa din Parlament, unde isi asteapta cuminte legea de adoptare, daca OUG 14 va fi anterior respinsa.

Batalia nu ma indoiesc ca va fi foarte grea si inegala. Liviu Dragnea spune ca decizia lui, de lider suprem intelegem, este ca OUG 14 sa fie aprobata. Dar a spus-o zambind. Banuiesc ca nu de fericire.

Stiti ce ne-ar putea spune zambetul acesta? Ca Liviu Dragnea are o arma secreta: uselistii din PNL, multi, care urasc la fel de mult anticoruptia. Ii vedeti pe ecrane pe unii dintre ei.

Sunt ferm convinsa ca nu va fi precupetita nicio smecherie, nicio complicitate, nicio ticalosie, pentru ca OUG 14 sa fie respinsa. Si, de aceea, rezistenta este esentiala. Rezistenta celor ce reprezinta acea Romanie acum exemplu de civism si maturitate democratica in lumea intreaga.

Doar frica de noi ii poate opri. Stiti ce mi-a spus un politician tanar, al carui nume n-am sa-l pronunt, pentru ca exista riscul sa fie linsat de propriii colegi: "Imaginea celor 200 de mii de licurici a intrat in subconstientul oricarui politician. Orice premier va vedea poza aceea cand va privi pe geam si cand va semna".

Demisia lui Florin Iordache, angajamentele lui Liviu Dragnea nu au nicio valoare. In fata hotararii lor de a nu se lasa pana nu pun Justitia la pamant nu este eficienta, dupa cat se vede, doar hotararea noastra de a nu-i lasa. A fost castigata o runda si admiratia intregii lumi, dar nu si batalia.

Acum o duc cele cateva mii de oameni care infrunta frigul si ninsoarea pentru a tine vie rezistenta. Dar cred ca va trebui sa ne intoarcem cu totii acolo, daca nu vrem sa ne ramana doar amintirea luminilor care se vor stinge din nou.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Iordache demisie ministru, #Bircall ministru interimar, #proteste rezistenta Bucuresti , #proteste