Peste 8.000 de sindicalisti FSLI participa la mitingul din 5 octombrie

Marti, 28 Septembrie 2010, ora 20:30
1445 citiri
Peste 8.000 de sindicalisti FSLI participa la mitingul din 5 octombrie
Foto: adevarul.ro

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) va participa in data de 5 octombrie cu peste 8.000 de membri la mitingul organizat in Piata Victoriei de sindicatele din invatamant, a declarat, marti, secretarul general al FSLI, Liviu Pop.

"Vom protesta in data de 5 octombrie de Ziua Educatiei la mitingul din fata Guvernului, unde vor participa cu circa 8.000 de membrii de sindicat afiliati la FSLI, urmand sa organizam si un mars pe traseul Piata Victoriei - Ministerul Muncii.

Ne vom vor deplasa si la Ministerul Educatiei si vom lasa un memoriu si o scrisoare deschisa celor doi ministri", a spus Pop.

Acesta a precizat ca legea salarizarii unitare este unul din solicitarile FSLI, alaturi de anularea masurii de reducere cu 25 la suta a salariilor in sistemul de invatamant, reducerea si blocarea unor posturi dar si tergiversarea votarii legii educatiei.

Potrivit acestuia, legea salarizarii unitare este un obiectiv al protestelor deoarece, desi s-a marit ecartul prin noul proiect de la 12 la maximum 15 salarii, personalul din invatamant a ramas tot la baza de jos a grilei.

Pop a mai precizat ca membrii FSLI vor fi prezenti si la miscarea sindicala din 7 octombrie, greva generala nefiind luata deocamdata in calcul.

Pe de alta parte, presedintele Federatiei din invatamantul universitar Alma Mater, Anton Hadar, a declarat ca intentioneaza sa convinga liderii sindicatelor din invatamant sa fie organizat un singur miting, de mare amploare.

Acesta a subliniat ca la ora actuala organizatia se pregateste de inceputul anului universitar.

"Este o stare apatica pentru marea masa a celor care lucreaza in universitati cat si in randul studentilor. Este greu sa tii un student la Bucuresti sau in alte centre universitare si cred ca in scurt timp vor prefera sa se transfere in sistemul invatamantului la distanta si acesta nu este o metoda eficienta. Invatamantul la distanta este dupa cum au spus-o altii "mai departe si de scoala si de carte", a precizat Hadar .

Liderul sindical a mentionat ca nemultumirile membrilor de sindicat Alma Mater vin din decapitarea salariilor profesorilor si disponibilizarea personalului din invatamantul universitar, ceea ce reprezinta un atac la autonomia universitara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#miting FSLI octombrie, #legea salarizarii unitare , #proteste