Piata Universitatii, blocata de protestatari - circulatia, intrerupta

Miercuri, 16 Octombrie 2013, ora 19:03
2100 citiri
Piata Universitatii, blocata de protestatari - circulatia, intrerupta

Cateva sute de oameni au blocat Piata Universitatii, circulatia fiind intrerupta, acestia protestand fata de exploatarea gazelor de sist de la Pungesti, in Vaslui.

Protestarii se alatura astfel celor din Pungesti, comuna Silistea, din Vaslui, informeaza Antena 3.

Initial, cativa protestatari au stat pasnic pe trotuar, dupa care, in jurul orei 18:30, au blocat bulevardul Nicolae Balcescu, relateaza Digi 24.

In prezent, politia rutiera intoarce masinile care ajung in Piata Universitatii.

Potrivit retetelor de socializare, protestatarii vor incerca sa mearga in mars pana la Guvern.

Peste 500 de persoane au format un lant uman la Pungesti, judetul Vaslui, pentru a protesta fata de inceperea exploatarii gazelor de sist de catre Chevron, in zona. Este vorba de oameni din Barlad, Vaslui si Iasi.

Lant uman in Vaslui impotriva exploatarii gazelor de sist: mai multi oameni au lesinat (Video)

Oamenii nu sunt de acord cu metoda fracturarii hidraulice pentru extragerea gazelor de sist.

Mai multe persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale, un barbat fiind in stare grava, dupa ce a incercat sa rupa cordonul de jandarmi si a cazut intr-un sant.

Pe 4 octombrie, Chevron a obtinut autorizatie de construire in judetul Vaslui a primei sonde de explorare a gazelor de sist in Romania, dupa ce a primit toate avizele necesare de la autoritatile statului pentru prospectarea solului in perimetrul de la Silistea.

Valoarea lucrarilor pentru amenajarea platformei si amplasarea sondei de explorare se ridica la trei milioane de lei. Lucrarile vor fi terminate in termen de 120 de zile, din care doua luni sunt alocate amenajarii platformei de forare si doua luni pentru foraj si prelevare de probe.

Prima sonda de explorare va fi amplasata in extravilanul comunei Pungesti, la 650 de metri de localitatea Silistea si 950 metri de satul Pungesti. Suprafata totala pe care se va intinde platforma de extractie este de 20.298 metri, iar forajul se va face la o adancime de 3.000 de metri.

A.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#protest Piata Universitatii gaze sist Pungesti, #Piata Universitatii blocata, #Piata Universitatii circulatie intrerupta, #proteste gaze sist Pungesti Vaslui , #proteste