Presa internationala despre protestele din Piata Victoriei

Sambata, 02 Decembrie 2017, ora 22:49
14159 citiri
Presa internationala despre protestele din Piata Victoriei

Presa internationala scrie, sambata, despre protestele care au avut loc in Capitala, dupa decizia primariei de a organiza un targ de Craciun in Piata Victoriei.

"Protestatarii romani opresc construirea unui targ de Craciun in locul manifestatiilor anticoruptie", noteaza Reuters, adaugand ca au avut loc incidente intre protestatari si fortele de ordine.

Agentia Reuters subliniaza ca Piata Victoriei a fost locul unde s-au desfasurat proteste importante la inceputul acestui an si manifestatii pasnice de atunci.

"Fara targ de Craciun in Piata Victoriei, noteaza si euronews.com, care mentioneaza ca propunerea de construire a unui targ de Craciun a provocat furie si noi proteste langa Guvern, la Bucuresti. "Aproximativ 30 de oameni s-au strans in Piata Victoriei pentru a manifesta impotriva unui targ despre care se spune ca ar fi fost organizat pentru a preveni manifestatii in zona", adauga Euronews.

Euronews.com citeaza si un protestatar, care a afirmat ca drepturile sale sunt ingradite si a indemnat mai multi oameni sa vina la protest. "Ma deranjeaza totul! Ma afecteaza ce fac acesti oameni. Ne ingradesc drepturile. Daca pierdem piata, inseamna ca pierde toata lumea. Deja pierdem, nu sunt suficient de multi oameni aici", a afirmat protestatarul.

Si New York Times scrie despre protestul de sambata, din Piata Victoriei, si despre incidentele care au https://ziare.com/gabriela-vranceanu-firea/primar-bucuresti/gabriela-firea-renunta-la-targul-de-craciun-din-piata-victoriei-asta-inseamna-inceputul-anarhiei-1491544avut loc in locul emblematic de desfasurare a manifestatiilor anticoruptie.

Sambata dimineata au izbucnit proteste in Piata Victoriei din Capitala, ca urmare a deciziei primariei de a organiza un targ de Craciun in piata, in conditiile in care aceasta a devenit locul traditional de desfasurare a manifestatiilor antiguvernamentale.

Au avut loc ciocniri intre protestatari si jandarmi, o persoana ar fi fost agresata de protestatari conform Jandarmeriei, iar trei dintre manifestanti au fost amendati.

De asemenea, protestatarii au demontat schelele scenei pregatite pentru targul de Craciun.

Ulterior, municipalitatea a anuntat ca va muta Festivalul de colinde din Piata Victoriei intr-un alt loc.

Dupa proteste cu violente, Targul de Craciun din Piata Victoriei a fost anulat. Firea zice ca e inceputul anarhiei

Firea renunta la Targ, dar avertizeaza: Cei care au incalcat legea vor plati, inclusiv penal. Nu voi mai tolera abateri

Firea s-a plans de jandarmi, Carmen Dan face ancheta sa vada cum si-au facut datoria in Piata Victoriei

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, 16 aprilie, că, în acest moment, la nivelul coaliţiei s-a menţinut decizia ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidatul coaliţiei la...
#presa internationala Piata Victoriei Targ Craciun , #proteste