Primaria Capitalei refuza sa autorizeze protestul "Nu vrem sa fim o natie de hoti!"

Vineri, 14 Iulie 2017, ora 17:56
23110 citiri
Primaria Capitalei refuza sa autorizeze protestul "Nu vrem sa fim o natie de hoti!"
Foto: Arhiva Ziare.com

Primaria Capitalei a refuzat sa avizeze favorabil manifestatia anuntata pentru duminica de grupul "Coruptia ucide" sub titlul "Nu vrem sa fim o natie de hoti!", pe motiv ca a fost deja autorizata o alta actiune publica in acelasi interval de timp in Piata Victoriei.

Informatia a fost dezvaluita pe pagina de Facebook a comunitatii "Coruptia Ucide".

"Asa cum ziceam, raspunsul nu ne surprinde, doamna Firea a decis ca:

- NU AVEM VOIE PE BULEVARD ca sa tinem marsul pentru ca e nesigur. Prima data cand se intampla asta.

- NU AVEM VOIE IN PIATA pentru ca se va desfasura alta activitate. Nimeni nu stie ce. Dar, din experiente trecute, sunt foarte putine sanse sa fie ceva organizat.

Pe scurt, SUNTEM IMPIEDICATI SA LUPTAM PENTRU DEMOCRATIE, de catre, paradoxal, insusi statul roman, cel care ar trebui sa o apere, cultive si promoveze", se arata in postarea publicata pe pagina comunitatii, alaturi de raspunsul primit de la Primaria Capitalei sub semnatura viceprimarului Aurelian Badulescu.

Ziare.com a solicitat in aceasta dupa amiaza Primariei Capitalei sa precizeze care este evenimenul autorizat sa aiba loc duminica seara in Piata Victoriei, mentionat in documentul citat, insa pana la ora publicarii acestei stiri nu am primit raspuns.

Pe pagina de Facebook a evenimentului "NU vrem sa fim o natie de hoti. Aparam democratia!" se precizeaza ca acesta era programat sa aiba loc duminica, intre orele 20:00-23:00, in Piata Victoriei, de unde urma sa se porneasca in mars, la fel ca si in duminicile anterioare, cand nu s-a solicitat aviz de la Primaria Capitalei, iar jandarmii i-au obligat pe manifestanti sa mearga doar pe trotuar.

Duminica aceasta au fost chemati in strada toti cei care nu sunt de acord cu modificarea Codului Administrativ, care prevede, printre altele, si abrogarea legii care interzicea persoanelor condamnate penal sa faca parte din Guvern, informeaza organizatorii, care fac trimitere la Liviu Dragnea.

"Asta inseamna ca un borfas, condamnat penal, va decide soarta romanilor si ii va reprezenta pe acestia. Daca nu vrei ca viitorul sa iti fie decis de un condamnat, vino alaturi de noi si cere, in gura mare, O GUVERNARE CURATA, o guvernare care sa te reprezinte", spun acestia.

In plus, initiatorii protestului acuza Jandarmeria ca "la ordin, a facut demersuri consistente sa opreasca protestele romanilor impotriva guvernarii ALDE-PSD".

"Trebuie sa iesim in strada pentru a sustine DEMOCRATIA, democratie care implica dreptul constitutional la libera exprimare. Da, orice roman are dreptul sa protesteze, sa isi arate nemultumirea sau indignarea, prin protest", mai spun ei.

Protestele neautorizate continua in Piata Victoriei non-stop incepand din 31 ianuarie, data la care a fost adoptata controversata OUG 13.

C.B.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#Primaria Capitalei nu autorizeaza protest, #protest Piata Victoriei , #proteste