Profesorii protesteaza - greva japoneza pana miercuri

Miercuri, 30 Octombrie 2013, ora 07:07
2753 citiri
Profesorii protesteaza - greva japoneza pana miercuri
Foto: infoapollonia.ro

In timp ce liderii profesorilor picheteaza la sediul Guvernului, dascalii din tara au intrat de luni in greva japoneza.

Peste 300 de profesori, membri ai Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), au protestat luni in fata Guvernului, cerand salarii mai mari cu 50% pentru debutanti si 6% din PIB pentru educatie incepand din 2014.

Actiunea a facut parte dintr-o serie de miscari de protest declansate de FSLI, intre care se numara o greva de tip japonez si un miting care va avea loc pe data de 6 noiembrie si la care vor participa 10.000 de sindicalisti, conform unui comunicat FSLI remis Ziare.com.

Pana pe 6 noiembrie, toti membrii FSLI vor intra in greva japoneza iar sediile Guvernului si ale Uniunii Social Liberale vor fi pichetate. Luni, sindicalistii au cerut o intalnire cu prim-ministrul, Victor Ponta, ministrul Finantelor Publice, Daniel Chitoiu, ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Liviu Dragnea.

"La acest protest vom avea sprijinul studentilor si facem apel si la parinti si la intreaga societate civila sa ni se alature, pentru ca revendicarile noastre nu sunt numai pentru profesori, sunt pentru un viitor mai bun al tuturor romanilor", a aratat presedintele FSLI, Simion Hancescu.

Profesorii au iesit in strada: Una e sa fii salariat, alta e sa fii sluga

Alte revendicari ale FSLI mai sunt: reintroducerea normei de predare de 16 ore pe saptamana pentru personalul didactic care are peste 25 de ani vechime in invatamant si gradul didactic I; posibilitatea pensionarii anticipate, cu cel putin 3 ani inainte de implinirea varstei standard de pensionare, fara diminuarea cuantumului pensiei; regandirea programelor scolare si a sistemului de evaluare a elevilor, in sensul de a se pune accent pe latura formativa si nu pe cea informativa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#FSLI sindicalisti greva japoneza, #FSLI greva japoneza guvern, #profesori dascali greva japoneza , #proteste
Comentarii