Protest la spitalul groazei din Ploiesti - pacientii nu mai suporta calvarul

Marti, 10 Decembrie 2013, ora 15:22
2024 citiri
Protest la spitalul groazei din Ploiesti - pacientii nu mai suporta calvarul
Foto: Arhiva

Un protest spontan are loc, marti, la Spitalul de Urgente din Ploiesti in randul pacientilor, care se plang de conditiile in care sunt tratati, in urma scandalului izbucnit dupa ce un medic a dezvaluit neregulile din unitatea sanitara.

O comisie de ancheta, condusa de secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, a mers in control la Spitalul din Ploiesti in urma reclamatiilor medicului, unde a constatat conditiile precare in care personalul medical trebuia sa ii trateze pe bolnavi, potrivit Digi 24.

Inspectorii au observat numeroase neregului, cele mai multe tinand de modul in care este manageriat spitalul. Astfel, managementul nu a reusit sa obtina toate finantarile necesare, desi acestea erau disponibile.

Dezastru la spitalul groazei din Ploiesti: nereguli grave si mizerie - Arafat vrea sa inchida una dintre cladiri

Comisia a constatat ca numarul paturilor este mult peste limita admisa, iar operatiile sunt mai putine decat in alte spitale, salile de operatii fiind in cladiri diferite. Astfel, echipele de medici sunt nevoite sa piarda timpul facand drumuri. In plus, starea cladirilor este precara din punct de vedere al igienei, astfel incat comisia a recomandat inchiderea unui corp al spitalului.

Managementul spitalului nu a facut achizitiile necesare pentru buna functionare a unitatii desi, in mod constant, medicii faceau solicitari scrise. Nici macar materialele pentru mentinerea igienei in spital nu sunt suficiente, se mai arata in raportul inspectorilor.

Ancheta la spitalul groazei din Ploiesti: Cad primele capete - managerul clinicii a demisionat

In urma acestui scandal, managerul Spitalului de Urgenta din Ploiesti, Adrian Strambeanu, a demisionat, vinerea trecuta, cu putin timp inainte de prezentarea rezultatelor finale ale anchetei desfasurate in clinica.

Ancheta a fost demarata ca urmare a dezvaluirilor facute de chirurgul Dan Oprea, care a dat publicitatii o scrisoare in care descria cu lux de amanunte situatia precara in care se afla clinica din cauza subfinantarii din sistem.

Un medic de la Spitalul Ploiesti face dezvaluiri socante: Suntem constienti ca e malpraxis

Acesta marturisea ca el si colegii sai se fac vinovati de malpraxis cu buna stiinta, avand in vedere ca instrumentarul medical din spitalul unde lucreaza este atat de uzat incat instrumentele pentru operatii sunt adesea legate cu ata chirurgicala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
#protest Spital Ploiesti, #protest pacienti Spital Ploiesti, #Spital Ploiesti neregului , #proteste