Protest al ONG-urilor, fata de reintroducerea eutanasierii cainilor vagabonzi

Duminica, 06 Martie 2011, ora 21:05
2216 citiri
Protest al ONG-urilor, fata de reintroducerea eutanasierii cainilor vagabonzi
Foto: cutzu.ro

Organizatiile neguvernamentale organizeaza luni, in Capitala, un miting de protest fata de hotararea Comisiei de Administratie a Camerei Deputatilor de a aviza favorabil modificarea "legii Marinescu", ceea ce presupune incredintarea deciziei de eutanasiere a cainilor catre consiliile locale.

Mitingul ar urma sa se desfasoare de la ora 15.00, in Parcul Izvor, langa Palatul Parlamentului.

Reprezentantii Asociatiei Cutu-Cutu spun ca eutanasierea nu rezolva problema cainilor si propun o lista cu masuri "recomandate tuturor celor inteligenti care fac parte din administratie si care vor sa aiba roade eficiente in lupta cu maidanezii".

Printre masuri se numara "sterilizarea tuturor cainilor fara pedigree cu stapan din toata tara, sterilizarea si reteritorializarea tuturor cainilor fara stapan blanzi, precum si adapostirea initiala a tuturor cainilor reclamati si crearea unei comisii pentru ei, compusa din dresori, etologi (specialisti in comportamentul canin) si din protectorii de zona (protectorii de zona sunt persoanele care le dau de mancare si care ii cunosc foarte bine)".

Alte propuneri vizeaza recensamantul tuturor cainilor, propunerea spre adoptie a tuturor cainilor de pe strada si din adaposturi, dar si amenajarea de tarcuri temporare in institutiile publice si in jurul blocurilor.

"Orice alte metode (eutanasia, simpla adapostire etc) nu dau niciodata roade, decat nesemnificative si pe termen scurt", spun cei de la Asociatia Cutu-Cutu.

Pe de alta parte, tot Asociatia Cutu-Cutu a cerut Primariei Capitalei, printr-o adresa oficala, sa sisteze investitiile in adapostul pentru caini comunitari de la Fundulea, deoarece, in opinia neguvernamentalilor, acest proiect inseamna alocari de fonduri mari si nu rezolva problema cainilor in Bucuresti.

Municipalitatea a anuntat ca va deschide la Fundulea un nou adapost pentru cainii fara stapan. Potrivit primarului general Sorin Oprescu, adapostul cu peste 10.000 de locuri va fi functional partial din luna martie, urmand ca din vara sa functioneze la capacitate maxima.

Potrivit directorului Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA), Robert Lorentz, in prezent, costurile lunare pentru intretinerea unui caine in adaposturile Mihailesti si Pallady sunt cuprinse intre 50 si 70 de lei. Acestea ar urma sa scada insa, pentru cainii din adapostul Fundulea, pana la 35 lei pe luna, bani care includ hrana, medicatia si tot ceea ce inseamna ingrijirea patrupedelor.

In acest moment, nu exista o statistica oficiala privind cainii fara stapan de pe strazile Capitalei. Potrivit diferitelor estimari, numarul acestora este de ordinul zecilor de mii.

Anul trecut, numai la Institutul "Matei Bals" din Capitala s-au prezentat, in fiecare luna, circa 700 de oameni atacati de caini comunitari.

Numarul agresiunilor comise de cainii comunitari s-a inmultit de peste cinci ori din ianuarie 2011, cele mai multe, respectiv circa 80%, inregistrandu-se in sectorul 6, conform reclamatiilor primite de ASPA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#protest ong eutanasiere caini, #eutanasiere maidanezi proteste , #proteste