Protest al salariatilor Sanatoriului Balnear si de Recuperare Mangalia (Video)

Marti, 18 Ianuarie 2011, ora 17:03
1957 citiri
Protest al salariatilor Sanatoriului Balnear si de Recuperare Mangalia (Video)
Foto: Observator.ro

Salariatii Sanatoriului Balnear si de Recuperare Mangalia vor protesta, miercuri, pe platoul Casei de Cultura din localitate, fata de intentia guvernantilor de a desfiinta unitatea medicala si de a o trece ca institutie fara personalitate juridica in structura Sanatoriului Balnear si de Recuperare Techirghiol.

Managerul sanatoriului de la Mangalia, Laura Condur, a declarat, marti, ca actiunea de protest este autorizata sa se desfasoare intre orele 12.00 si 13.00, la ea participand sindicalisti din cele doua sindicate din cadrul institutiei, Sanitas si TESA.

Sanatoriul Balnear si de Recuperare Mangalia (SBRM) are 234 de salariati si doua baze de tratament cu o capacitate de 275 de locuri.

Conform Laurei Condur, comasarea celor doua unitati sanitare de la Mangalia si Techirghiol, aflate la o distanta de 30 de kilometri una de cealalta, "nu ar duce in mod cert la imbunatatirea calitatii actului medical, ci, dimpotriva, ar conduce la un management defectuos, cu repercursiuni asupra serviciilor medicale furnizate".

Pe 11 ianuarie 2011, reprezentanta SBRM a solicitat sa fie primita in audienta si a trimis memorii pentru respingerea proiectului de hotarare referitor la desfiintarea sanatoriului, atat la Presedintie, cat si la Guvern si la Ministerul Sanatatii, insa, dupa cum sustine, pana in prezent nu a primit niciun raspuns. Demersuri in acest sens au fost facute si de reprezentantii administratiei locale din Mangalia.

SBRM functioneaza de 50 de ani fara intrerupere, ca unitate sanitara cu personalitate juridica, renumita in toata tara, cat si peste hotare, atragand de-a lungul timpului numerosi turisti romani si straini.

Sanatoriul Balnear si de Recuperare Mangalia exploateaza in scop terapeutic apele sulfuroase specifice Mangaliei cu rezultate terapeutice deosebite, unitatea detinand in patrimoniul sau cinci izvoare de apa sulfuroasa. Microclimatul marin, apele sulfuroase mezotermale si namolul sapropelic creeaza o asociere de factori balneari naturali unica in Europa.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#proteste angajati Sanatoriu Constanta, #desfiintare institutie , #proteste