Protest cu avioane din hartie, la Ministerul de Finante (Video) UPDATE: Teodorovici a stat de vorba cu manifestantii

Miercuri, 07 Februarie 2018, ora 14:20
8630 citiri
Protest cu avioane din hartie, la Ministerul de Finante (Video) UPDATE: Teodorovici a stat de vorba cu manifestantii
Foto: Facem Declaratia 600 sa zboare

Un flashmob cu avioane din hartie a avut loc, miercuri, in fata Ministerului Finantelor Publice.

Flashmob-ul a avut loc in jurul orei 12:00. Protestatarii au facut avioane din hartie din celebra declaratie 600 pe care le-au lansat catre institutie.

"Este timpul sa facem Declaratia 600 sa zboare! Este important sa ne facem vocea auzita, sa cerem o solutie definitiva la haosul creat de Declaratia 600. Vom trimite ministrului Teodorovici declaratia 600, dar nu prin intermediul functionarilor de la ANAF, ci pe calea aerului", au scris organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.

UPDATE: Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a invitat protestatarii la el in birou si a avut discutii cu acestia. El zice ca manifestantii au plecat multumiti, "important fiind sa vada ca se si realizeaza ceva".

"In februarie definitivam proiectul, apoi il lansam in dezbatere publica. Vor exista discutii civilizate si vom face in asa fel incat romanii sa nu faca mai multe drumuri la Fisc", a spus Teodorovici dupa discutiile cu oamenii care au protestat miercuri.

Iata si declaratia unuia dintre manifestantii care a stat de vorba cu ministrul Finantelor:

Citeste si Esti asigurat medical daca nu ai depus Declaratia 600? Legea e clara, Guvernul pare sa nu o cunoasca

Guvernul a adoptat in 31 ianuarie OUG privind prorogarea termenului pentru depunerea declaratiei 600 de la 31 ianuarie, pana in 15 aprilie. Ministerul Finantelor va trebui apoi sa gaseasca o solutie permanenta care sa vizeze depunerea unui singur formular de catre cei cu activitati independente.

Cu toate acestea, nu a modificat OUG-ul care stabileste data de 25 martie privind prima plata trimestriala a contributiilor de asigurari sociale.

Un director din cadrul firmei de consultanta si audit Deloitte Romania, Radu Derscariu, a explicat pentru News.ro ca Fiscul nu poate emite deciziile de impunere fara declaratia contribuabilului, caz in care contribuabilul nu are nicio obligatie de plata.

Formularul 600 a starnit controverse in ultimele saptamani, intrucat impune unor persoane in 2018 contributii la CAS si CASS, indiferent de veniturile din aceste surse obtinute in acest an, conditia fiind sa fi avut anul trecut venituri de acest tip peste plafonul de 22.800 de lei pe an.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#declaratia 600 proteste , #proteste