Protest cu cagule si masti la Posta Romana: "Goarna e un brand de tara"

Joi, 28 Februarie 2013, ora 11:55
4154 citiri
Protest cu cagule si masti la Posta Romana: "Goarna e un brand de tara"
Foto: Digi24

Zeci de angajati de la Posta Romana au protestat joi in fata sediului companiei din Capitala, ingrijorati de miile de disponibilizari care se anunta in urmatoarele luni. La protest a fost prezent si Matei Bratianu (foto), deputat PSD pana in decembrie 2009 si fost presedinte al Federatiei Sindicatelor din Posta si Comunicatii.

Manifestantii au venit cu fetele acoperite. Ei spun ca se tem de represalii din partea conducerii, existand riscul sa fie dati afara. Dupa mitingul anterior, din 12 februarie, mai multi angajati s-au plans ca au fost chemati la comisia de disciplina si sanctionati pentru ca au indraznit sa isi strige nemultumirile, informeaza Digi24.

De altfel, zeci de angajati ai Postei au pichetat, joi, sediile unor prefecturi din tara in semn de protest fata de reducerile de personal, dar si fata de salariile mici si conditiile grele de lucru, multi dintre ei purtand pancarte, dar si cagule si masti pe fete, informeaza Mediafax.

Astfel, peste o suta de angajati ai Postei Cluj s-au adunat in fata Prefecturii purtand cagule si masti pe fete, si avand asupra lor pancarte pe care scrie "Locuri de munca sigure", "Conditii de munca decente", "Nu proiectului de restructurare al CNPR facut in statia de metrou", "Goarna e un brand de tara, nu lasati Posta sa piara". Participantii la protest au scandat lozinci de genul: "Hotii" si "Mincinosii".

De asemenea, la Sibiu aproximativ 20 de postasi au pichetat sediul Prefecturii fata de reducerile de personal, salariile "mizere" si conditiile grele de lucru.

Si la Bistrita-Nasaud peste 50 de angajati ai Postei Romane au pichetat timp de o ora, sediul Prefecturii, nemultumiti de restructurarea Companiei Nationale Posta Romana, dar si de incalcarea Contractului colectiv de munca. Cativa reprezentanti ai manifestantilor au predat o lista de revendicari prefectului.

Proteste similare au fost organizate si la Sfantu Gheorghe si Buzau. Aproximativ 70 de postasi cu cagule pe fata au protestat, joi dimineata, in apropierea Prefecturii Buzau, protestul fiind unul mut, doar cu afisarea unor pancarte, informeaza Mediafax.

Este cea de a treia actiune de protest organizata de angajatii de la Posta Romana in mai putin de o luna, iar sindicalistii spun ca nu se vor opri aici.

Managementul de la Posta Romana intentioneaza sa reduca cu 10% numarul angajatilor si sa desfiinteze jumatate dintre ghiseele din toata tara, ceea ce va conduce la aproximativ 4.000 de concedieri.

Conducerea trebuie sa restructureze compania si sa gaseasca un investitor pana la jumatatea acestui an, au decis guvernantii.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#protest masti Posta Romana, #protest disponibilizari Posta Romana , #proteste