Protest fata de vaccinarea obligatorie: Lant uman in jurul Parlamentului

Duminica, 29 Octombrie 2017, ora 12:22
3716 citiri
Protest fata de vaccinarea obligatorie: Lant uman in jurul Parlamentului
Foto: Arhiva Ziare.com

Mai multe organizatii neguvernamentale organizeaza duminica un protest impotriva Legii vaccinarii, care a fost votata de Senat si a ajuns la Camera Deputatilor, decizionala.

"Libertatea e un drept. Vaccinarea e o alegere. Duminica, 29 octombrie 2017, incepand cu ora 14.00, va asteptam in Piata Constitutiei pentru a realiza un lant uman in jurul Parlamentului Romaniei!

Vrem sa ne pastram libertatea de alegere pentru copiii nostri si pentru noi insine!

Statul nu poate lua decizii medicale impotriva consimtamantului nostru informat!", se arata pe pagina de Facebook special dedicata evenimentului.

Intr-un comunicat al Asociatiei Pro Consumatori se precizeaza ca protestul este organizat impreuna cu alte 7 ONG-uri: Asociatia Pro Decizii Informate, Asociatia Lion Mentor, Alianta Parintilor din Romania, Asociatia Christiana, Asociatia pentru Apararea Dreptului la Proprietate si Sanatate al Cetateanului, Asociatia Invata sa zbori si Alianta pentru Demnitate Nationala.

De asemenea, sunt anuntate si alte actiuni de protest pentru zilele urmatoare, conform urmatorului program:

  • marti, 31 octombrie, intre orele 10:30 si 15 vor fi pichetate sediile ALDE, PSD si PNL
  • miercuri, 1 noiembrie, intre orele 11 si 16:30 vor fi pichetate sediile USR, PMP si UDMR

In plus, protestatarii spun ca actiunile "se vor concretiza prin depunerea unui memoriu referitor la prevederile neconstitutionale ale Proiectului de Lege".

"Precizam ca la memoriu au achiesat mai multe organizatii. La pichetare vor participa intre 15 si 20 persoane. Proiectul de lege prevede vaccinarea obligatorie atat a copiilor, cat si a adultilor, cu prioritate a personalului medical si din educatie, fara o limitare a numarului de doze si fara testari prealabile. In plus, legea conditioneaza accesul copiilor in institutiile de invatamant de efectuarea unei scheme obligatorii de 8 vaccinuri.

Proiectul de lege prevede sactiuni pentru cetatenii si medicii care au alte opinii decat cea acceptata oficial", se mai arata in comunicatul citat.

Senatul a votat, luni, proiectul de lege initiat de guvern privind vaccinarea obligatorie a copiilor care intra in comunitate. Proiectul va ajunge la Camera Deputatilor, pentru dezbatere si vot, si ulterior va fi trimis la presedinte, pentru promulgare.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#proteste legea vaccinarii , #proteste