Protest in Draganesti-Olt - oamenii nu vor desfiintarea spitalului din localitate

Joi, 31 Martie 2011, ora 00:40
1773 citiri
Protest in Draganesti-Olt - oamenii nu vor desfiintarea spitalului din localitate
Foto: Antena 3

Sute de locuitori din orasul Draganesti-Olt au participat, miercuri, la un protest desfasurat in fata primariei din localitate, fata de decizia de a fi inchis spitalul din localitate.

Oamenii si primarul localitatii, Sorin Ghita, au sustinut ca se vor opune transferului bolnavilor catre alte unitati spitalicesti din judet.

"Va promit ca voi face tot ce depinde de mine pentru a impiedica inchiderea spitalului. Nu ne intereseaza caminul de batrani promis de minister. Atat dumeavoastra, cat si eu si toti consilierii dorim acest spital. Nu voi accepta transferul bolnavilor nici daca vin cu mascatii", le-a spus primarul Sorin Ghita protestatarilor.

Deputatul PNL Gigel Stirbu, ales in colegiul ce cuprinde si orasul Draganesti, a participat si el la protest. Potrivit acestuia, guvernantii vor desfiintarea spitalelor pentru a face rost de bani pentru lucrarile destinate clientelei politice.

"Nu sunt bani pentru spitalul de aici, dar sunt pentru parcuri in comune uitate de Dumnezei si pentru sali de sport in care se organizeaza nunti. Desfiintarea spitalului de la Draganesti nu va conduce la reducerea cheltuielilor din sistem, ci, din contra, la cresterea lor. Un serviciu medical prestat la Draganesti este mult mai ieftin decat la Caracal sau Slatina, fara a mai lua in calcul cheltuielile facute de ambulante cu transportul pacientilor", a afirmat deputatul Stirbu.

Spitalul din Draganesti Olt se afla pe lista celor 68 ce ar trebui sa-si inceteze existenta cu data de 1 aprilie, data de la care ar urma sa ramane fara finantare.

Conform spuselor edilului, pana vineri, 1 aprilie, pacientii de la Centrul de Sanatate din Draganesti trebuie transferati la Spitalul Municipal Caracal. In ceea ce priveste personalul medical, acesta, potrivit lui Ghita, ar urma sa fie redistribuit la celelalte unitati spitalicesti din judet.

Consilierii locali din Draganesti Olt au decis, miercuri, in sedinta, printr-o hotarare, sa mentina spitalul din localitate. Acesta a fost infiintat in 1908. In urma cu trei ani, spitalul avea datorii, nu avea linie de garda, doar doi medici isi desfasurau activitatea aici, iar la sectia de pediatrie ploua in saloane.

Intre timp, administratia locala, care a preluat spitalul in vara anului trecut, a reusit sa aduca 16 medici pe diverse specialitati, sa refaca acoperisul spitalului, sa infiinteze linie de garda si sa achite datoriile existente. Potrivit primarului orasului Draganesti, Centrul de Sanatate din localitate deserveste, peste 40.000 de locuitori din comunele in afara celor din oras.

Ministrul Sanatatii, Cseke Atilla, a anuntat recent ca vor fi desfiintate 182 de spitale dintre cele 435 existente, 111 urmand sa fie comasate, iar 71 transformate in camine de batrani sau centre de permanenta. Personalul din spitalele desfiintate, respectiv 794 medici si 2.532 asistenti medicali, va fi preluat de alte unitati sanitare sau va ramane in caminele de batrani. "Nu va exista personal medical disponibilizat", a subliniat ministrul Sanatatii.

Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
#proteste spital desfiintat, #transfer bolnavi spitale , #proteste