Protest la Guvern si petitie pentru demisia lui Victor Ponta

Sambata, 18 Ianuarie 2014, ora 16:38
7506 citiri
Protest la Guvern si petitie pentru demisia lui Victor Ponta
Foto: Facebook

Cateva zeci de persoane protesteaza, sambata, in fata Muzeului Antipa, din apropierea Guvernului, cerand demisia premierului Victor Ponta si a cabinetului pe care acesta il conduce.

Oamenii au pancarte cu mesaje precum "Ponta, demisia!" sau "Rusine, Antena 3!".

La manifestatie participa si Adrian Papahagi, care a postat pe contul sau de Facebook o imagine prin care ii indeamna pe internauti sa se alature protestului.

Manifestatia a fost organizata pe Facebook. Initiatorii evenimentului sustin, pe reteaua sociala, ca "toti bucurestenii, precum si toti romanii din orasele apropiate, carora le pasa de soarta Romaniei, trebuie sa participe la aceasta actiune de protest!".

"In calitate de cetateni ai Romaniei, dorim sa protestam pasnic impotriva actiunilor intreprinse de guvernul Romaniei care ataca statul de drept al tarii si care ameninta aliantele strategice existente (NATO, UE), prin sfidarea si ignorarea lor.

Consideram ca prin actiunile intreprinse in ultima perioada, acest guvern, in frunte cu premierul sau, s-a discreditat complet, aratand exact masura incompetentei sale", arata organizatorii protestului.

Acesta spun ca, atunci cand CCR a respins in unanimitate proiectul Legii descentralizarii, pe care guvernul Ponta si-a asumat raspunderea, guvernul ar fi demis de drept.

"In plus, absenta ridicola a premierului de la intalnirea cu emisarul SUA in comparatie cu implicarea sa excesiva in cazul vizitei reprezenantului Chinei ne arata ca in momentul de fata, sunt prioritizate alte aliante geostrategice decat cele pe care le-a dorit poporul roman", continua initiatorii.

Prin protestul de la Palatul Victoria, acestia vor sa arate ca nu sunt de acord cu legea amnistiei, nu doresc modificarea Codului Penal si nu vor ca Parlamentul sa fie "organ suprem, cum vizeaza Constitutia propusa de USL".

"Nu dorim modificarea legii electorale fara consultare, dorim Avocat al Poporului independent si competent, dorim mentinerea aliantelor geostrategice existente", se mai arata pe pagina protestului.

Totodata, manifestantii au initiat si o petitie, prin care cer demisia lui Victor Ponta.

D.R.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#protest Guvern demisie Ponta, #miting antiUSL guvern , #proteste